Lifestyle

Komentari 7

Glamurozna vjenčanica princeze Diane nakon 25 godina ponovno će zasjati pred očima javnosti

Glamurozna vjenčanica princeze Diane nakon 25 godina ponovno će zasjati pred očima javnosti

Vjenčanica koju su dizajnirali David i Elizabeth Emanuel bit će izložena zajedno s njezinim sedam i pol dugačkim velom na izložbi 'Royal Style In The Making' koja će bit otvorena 3. lipnja u palači Kensington

Glamurozna vjenčanica princeze Diane će ponovno, nakon 25 godina, u lipnju biti izložena u palači Kensington. Princ William (38), vojvoda od Cambridgea, i princ Harry (36), vojvoda od Sussexa, složili su se da će haljinu posuditi za izložbu 'Royal Style In The Making'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vjenčanica koju su dizajnirali David i Elizabeth Emanuel bit će izložena zajedno s njezinim sedam i pol dugačkim velom koji glasi kao najduži u kraljevskoj povijesti vjenčanja.

Vjenčanje tada 20-godišnje Diane Spencer i britanskog prijestolonasljednika, princa Charlesa, 1981. godine, nesumnjivo je bilo vjenčanje stoljeća. 

Dizajneri su otkrili kako iz Palače nisu dobili posebne upute, osim one za diskrecijom, a još manje od same Diane koja tada još uvijek nije puno znala o modi. Na prvom sastanku o vjenčanici, Diana je isprobavala različite uzorke haljine kako bi dobila ideju što joj se sviđa. Najviše je zapela za haljinu s velikom suknjom, sitnim strukom i volanima oko rukava i ramena.

Najviše problema dizajneri su imali zbog Dianinog gubljenja kilograma. Na kraju je princeza zablistala u vjenčanici s puf rukavima i detaljima čipke. Izrađena je od svilenog tafta i u nju je ušiveno preko 10 tisuća bisera. Haljina je tada bila procijenjena na 9000 - danas 35.500 funti (308.831 kn).

Dianina vjenčanica zadnji je put bila izložena u palači Kensington 1995. godine, ali je kasnije još bila izložena u njezinu domu iz djetinjstva, Althorpu. Izložba će trajati do 2. siječnja 2022., a također će sadržavati još neke neviđene odjevne predmete iz kraljevske obiteljske arhive, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci