Lifestyle

Komentari 7

Gledao ženu na baby monitoru pa je optužio da je 'loša mama'

Gledao ženu na baby monitoru pa je optužio da je 'loša mama'

Tata optužuje suprugu za 'loše roditeljstvo' nakon što je vidio na snimkama kako se ponaša prema njihovo dvoje djece, ali drugi su roditelji uzvratili udarac i optužili ga da je zaprvo on taj koji je problem

Mjera čovjekovog ponašanja je ono što radi kad misli da ga nitko ne vidi, a upravo se time vodio jedan otac dvoje djece kad je optužio svoju ženu da je 'loša majka'. Naime, on ju je promatrao na baby monitoru i ono što je vidio iznenadilo ga je, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Najčešći propusti u odgoju

Objasnio je da imaju dva dječaka blizanca, stara tri godine, i rekao da je njegova supruga 'uvijek jako angažiran roditelj u njegovom prisustvu'.

On je na na društvenim mrežama objavio kako je gledao snimke na svom telefonu dok je bio izvan kuće i vidio 'nešto što ga stvarno brine' - no drugi su ga roditelji brzo postavili na njegovo mjesto i upozorili ga koliko njegovi komentari mogu biti štetni.

U kući imaju postavljene kamere koje su povezane s telefonima kad angažiraju čuvalice, ali dogovorili su se da ih neće koristiti kad je jedno od njih dvoje kod kuće. Tata je rekao da je, kada je nedavno bio vani, dobio obavijest u kojoj se od njega traži da ocijeni aplikaciju za kamere, a kada ju je otvorio na telefonu, mogao je uživo vidjeti snimke svoje supruge i djece.

- Moja supruga bila je na tabletu s uključenim slušalicama za poništavanje buke dok su se dječaci grubo igrali. Nešto što ne smiju raditi, a ona je to jednostavno ignorirala. Bio sam zabrinut i odlučio sam razgovarati s njom te večeri.  Ali tog popodneva imao sam potrebu ponovno provjeriti aplikaciju i jeli su odmrznute pohane štapiće Mozzarelle iz kutije, dok je moja supruga razgovarala FaceTimeom i dalje nosila svoje slušalice - napisao je.

- Bilo je tako bizarno i neočekivano, otvorio sam memoriju snimaka tijekom tjedna i nekoliko puta pogledao starije videozapise. I svaki put je imala slušalice i praktički je ignorirala djecu - istaknuo je

Suočio se sa suprugom, a ona mu je rekla mu da je u tom trenutku možda bila umorna - no onda joj je otkrio da je gledao stare snimke kako bi prikupio dokaze. Ostala je bijesna što je to radio i provjeravao je umjesto da je prvo razgovarao s njom.

- Osjećam se zabrinuto; čini se da se prekidač preokrene kad je sama s djecom u odnosu na to kad zna da netko to gleda. Tako je pažljiva i prisutna kad radimo stvari obiteljski ili s obiteljskim prijateljima. Ali činilo se da je 100 posto distancirana kad je mislila da je nitko neće vidjeti - napisao je.

Tko je u pravu?

Na pitanje je li pogriješio kad ju je gledao pred kamerama, stotine ljudi na Redditu obrušilo se na njegovo ponašanje dok je jedan odgovorio: 'Kao, kako se usuđuje biti u istoj sobi, ali ne buljiti u svoju djecu i kako se usuđuju dati im jesti smrznuti sir. Zastrašujuće! Zvuči kao da otac možda tjera mamu na hiperpažnju kad god je kod kuće i ne razumije od čega se briga o djeci zapravo sastoji.'

Druga je napisala: 'Majke se u našem društvu EKSTREMNO ocjenjuju zbog toga što nisu savršene. Morate pročitati više o ženskim iskustvima kad su majke i kad im se sudi. I umjesto da se s njom suočiš na takav osuđujući način, mogao si je pitati,' hej dušo, znam da je biti mama stvarno teško i zamorno. Kako si? Je li sve u redu? Trebaš li što?'

Kad su ga pitali koliko često sam brine o djeci kako bi se supruga odmorila, objasnio je da ih čuva četvrtkom navečer kako bi joj omogućio da se vidi s prijateljima, i to obično jedno popodne ili jednu večer svakog vikenda.

To je potaknulo ljude da ga optuže za problem, kao što je drugi rekao: 'Svu odgovornost i brigu si prebacio na nju i postavljaš pitanja kakav je ona roditelj.  A kakav si ti i jesi li?'

Dok su ga neki pokušali obraniti, tvrdeći: 'Oni su vaša djeca i imaš pravo brinuti se za njih. Činjenica da se djeca ne nadziru dovoljno i da jedu takvu hranu je užasna! Ne griješiš što brineš zbog toga i njenih postupaka', rekli su.

Najčitaniji članci