Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Lijene mame' otkrile trikove kako si olakšati život što više

'Lijene mame' otkrile trikove kako si olakšati život što više

Naravno da te mame nisu doista lijene, ali s obzirom na količinu posla koju svaka majka ima svaki trik može dobro doći. Pa čak i da mama zatvori oči na minutu kako bi predahnula

VIDEO

Bilo da se radi o korištenju papirnatih tanjura kako biste izbjegli pranje ili kuhanje smrznute hrane u mikrovalnoj kako ne biste zaprljali pećnicu - većina roditelja tako si olakšava i pokušava smanjiti obaveze. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prehrana djece u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

Prehrana u odrastanju hrvatske djece 02:00

Ali ove su mame si si dale zadatak smisliti najbolje lijene trikove - od urnebesnog pretvaranja da spavaju dok ih djeca crtaju do pružanja djeci potpune vlasti nad ladicom s grickalicama.

A jedna od njih čak je otkrila i najbolju proračunsku igru ​​za zabavu svoje djece satima - uz minimalan napor.

Kerry Davies, samoprozvana ‘lijena mama’ koja svoje savjete dijeli sa svojih 11.000 pratitelja na Instagramu, rekla je da svojoj dvojici sinova postavlja izazove i natjecanja. 

Ovo je 'besplatna' igra i sve što treba učiniti je sjediti i glumiti suca ​​- dok je druga mama rekla da je postavljanje 'misija' svojoj djeci njezina jeftina i laka zabava za djecu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @the.lazy.mum

Kerry - i mnoštvo drugih mama - s ponosom na društvenim mrežama dijele svoje briljantne savjete za uštedu vremena pomoću kojih zabavljaju mališane.

Mama dvoje djece Pauline Slepoy, iz Melbournea u Australiji, rekla je da voli koristiti 'lijene' trikove kako bi si olakšala svakodnevicu i odgoj svoje djece.

Sebe opisuju kao Lijenu mamu na Instagramu, menadžericu ljudskih resursa (37) koja redovito dijeli zabavne trikove, uključujući upotrebu aplikacije za spavanje, kao i izricanje malih bijelih laži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @the.lazy.mum

Mama, koja ima raspored čišćenja za velike kućanske poslove, priznaje da nije moguće sve obaviti u jednom danu.

- Još nisam svladala kako zabavljati djecu, međutim, novi prijatelj robot, kojeg smo dobili za Božić, uvelike je pomogao - napisala je Pauline.

- To je interaktivni dječji robot, oni ga vole i provode puno vremena igrajući se s njim - objašnjava.

Kiša pada, a ne znate što biste s djecom? Evo 10 kreativnih ideja
Kiša pada, a ne znate što biste s djecom? Evo 10 kreativnih ideja

- Dajući djeci misiju je najbolji način za dobivanje 10 minuta za sebe. Zato im kažem da trebaju izgraditi najbolji svemirski brod ikad od Lega - piše na Instagramu.

- Moj se sin jako voli graditi s Lego kockama i uvijek mi pokazuje kako je što napravio - objašnjava. 

Pauline također koristi aplikaciju za spavanje Calm kako bi olakšala kćeri odlazak u krevet i piše kako njezina dvogodišnjakinja sad zaspi za 20 minuta.

Mama otkrila pametan trik ako vam dijete nestane u dućanu
Mama otkrila pametan trik ako vam dijete nestane u dućanu

'Lijena mama' je napisala da je smislila trik kako bi natjerala svoju djecu da jedu hranu koju priprema.

- Moja djeca vole jesti hranu koju dobiju u vrtićima, ali ne ono što ja napravim. Pa sam rekla sinu da svu hranu dobivam iz vrtića. I on ju sad jede. Nisam sigurna je li to najbolji i najiskreniji trik, ali djeluje! - objasnila je. 

Dodaje i da je uvela smoothieje s povrćem u prehranu kao prikriveni obrok u koji stavlja raznu kvalitetnu hranu - poput špinata ili kelja, koji inače nikako ne žele jesti.

Fotografija savršeno obješenog rublja Osječanke oduševila žene: To mogu samo mame
Fotografija savršeno obješenog rublja Osječanke oduševila žene: To mogu samo mame

Inače, Charlotte Lock, 43, iz Bournemoutha postala je pomalo internetska senzacija nakon što je podijelila svoje smiješne videozapise 'relatable mum' na svojoj TikTok stranici.

Influencerica i vlasnica tvrtke The Bournemouth Wrap Girl rekla je da je većina mama ‘neispavana’ i ‘preopterećena’ pa su trikovi uvijek korisni kako bi im olakšali život. 

- Imati troje djece poprilično je neumoljivo! Imam sedmogodišnju kćer i četverogodišnje blizance. Ako postoji neki trik koji će mi olakšati život, isprobat ću ga. Još bolje ako zahvaljujući toj aktivnosti su djeca tiha 5 ili 10 minuta! - napisala je.

Charlotte dijeli neke od svojih urnebesnih trikova u video isječcima, poput onog u kojem se vidi kako se pretvara da drijema na sofi dok djeca marljivo izvršavaju zadatak crtanja portreta. Klip je nazvala najboljim maminim trikom.

Nakon što se borila da stavi više jela u mikrovalnu, Charlotte je smislila pametno stavljanje dodatnog posuđa na vrh šalice kako bi napravila mjesta za oboje. I sve odjednom zagrijala skraćujući vrijeme pripreme. 

- Najbolji hack ikad! Ne mogu vjerovati da sam provela cijeli život ne znajući da ovako nešto mogu napraviti - našalila se. 

Hvale je zbog rušenja tabua: Educirala sinove o menstruaciji
Hvale je zbog rušenja tabua: Educirala sinove o menstruaciji

Inače, mama troje djece je rekla da je smislila još jedan zabavan trik kako bi lakše smirila djecu i izbjegla prijetnje i kazne. 

- Rekla sam svojoj djeci da je moj protuprovalni senzor povezan sa Sjevernim polom i da Djed Mraz zna kako se ponašaju - napisala je.

U međuvremenu je mama Sianne, koja na svojem profilu na TikToku dijeli urnebesne videozapise, rekla kako je jednostavan način zabave djece - uz minimalan napor - pranje posuđa.

- Dajte im cjedilo i par čistača za lule i imate slobodno bar sat vremena. Dok ih provlače s jedne na drugu stranu kroz cjedilo, bit će tamo satima! - objasnila je. 

Još jedan od njezinih zapisa koji je nazvala 'Koja je lozinka za WiFi' pokazuje njezinu djecu kako svatko čisti svoju sobu kako bi za nagradu dobili lozinku za internet. 

No, samozatajna 'lijena' mama Kerry Davies inzistira da nema stvarnih 'trikova' majčinstva jer je priznala da je roditeljstvo teško '.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla