Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Spasite 'uništena' jela: Uz ove trikove nećete baciti hranu

Spasite 'uništena' jela: Uz ove trikove nećete baciti hranu

Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili temeljca. Kako ne bi bilo grudica u umaku, protisnite umak kroz cjedilo ili dodavajte sastojke malo-pomalo

VIDEO

Pirja li se u previše vode, riža će se prekuhati i imati loš okus. No nemojte je baciti - ostavite je u hladnjaku da se stvrdne. Sutradan je ubacite u juhu, iskoristite za složence ili poslužite s pirjanim povrćem. Rižu uvijek kuhajte u manjoj količini vode i pomalo joj dolijevajte hladnu vodu ili temeljac. Tekućina ne smije prelaziti dva cm iznad riže. Odgovarajuću razinu možete provjeriti i kažiprstom - stavite prst na rižu i pazite da voda ne dopire iznad srednjeg zgloba.   

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Ne morate biti loš kuhar da vam u kuhinji nešto krene po zlu, no ne očajavajte jer uvijek postoji rješenje. Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve pa nastavite kuhati još desetak minuta. I kiselina pomaže u ublažavanju slanog okusa - dodajte jelu limunova soka ili octa. 

Slanost jela možete smanjiti i dodavanjem šećera ili meda. Ako recept dopušta, dodajte mlijeko, vrhnje, jogurt ili drugi kremasti mliječni proizvod jer oni također “ubijaju” sol. U narodu postoji još jedan savjet - kad presolite jelo, ubacite jedan očišćeni krumpir koji će upiti višak soli i nakon kuhanja ga bacite. Iskusni kuhari savjetuju da ne kušate jelo samo netom prije nego što je gotovo nego tijekom cijeloga kuhanja. Budite oprezni i s dodavanjem pelata iz limenke, slanine, maslina ili kapara koji obiluju soli.   

Lako je pogriješiti i pri pečenju mesa, osobito tijekom pripremanja gulaša ili odrezaka. Meso najprije popržite na dobro ugrijanoj tavi i jakoj vatri kako bi se pore zatvorile, a sokovi ostali unutra. Zatim smanjite vatru i nastavite peći. Zagori li meso na tavi, odrežite prepečeni dio, a ostatak tanko narežite i ublažite miris mješavinom sojina umaka, vina i omiljenih začina. Zatim narežite na komadiće te, na primjer, poslužite u tortillama s povrćem. Zagorena jela iz lonca pokrijte mokrom krpom i ostavite desetak minuta - upit će dio “zagorene arome”.  

Zagoreno jelo 

Maslac brzo zagara i mijenja miris hrani. Kako ne bi zagorio i pokvario okus, zagrijte ga s nekoliko kapi maslinova ili običnog ulja. 

Evo kako sve možete iskoristiti brašno, a da nije za kuhanje: Čisti kosu i bakar, tjera mrave...
Evo kako sve možete iskoristiti brašno, a da nije za kuhanje: Čisti kosu i bakar, tjera mrave...

Masna hrana 

Hladno ulje tijesto upija poput spužve. Stoga prije nego što počnete pohati, pazite da je dovoljno vruće i pazite da u tavi ne bude gužva.

Grudice u umaku  

Protisnite umak kroz cjedilo, a kako bi drugi put bio gladak, dodajte sastojke malo-pomalo strpljivo miješajući na laganoj vatri. 

Neukusno povrće 

Prekuhano povrće izmiksajte i upotrijebite za krem-juhu. Cvjetaču ili brokulu uvaljajte u krušne mrvice i ispržite te poslužite s umakom od sira i vrhnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje