Lifestyle

Komentari 2

Govedina i povrće iz protvana: Fino jelo za hladne zimske dane

Govedina i povrće iz protvana: Fino jelo za hladne zimske dane

Odlično jelo koje će vas lijepo ugrijati i zasititi u ovim hladnim zimskim danima je svakako govedina s povrćem. Ovako pripremljena govedina će biti meka i topiti se u ustima pri svakom zalogaju

Sastojci:

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 160-140°C stupnjeva na opciji ventilator i zakuhajte 600 ml vode.

Stavite dva debelo narezana štapića celera, jedan nasjeckani luk, dvije na komadiće narezane mrkve, pet listova lovora i jednu cijelu grančicu timijana u vatrostalnu posudu s jednom žlicom biljnog ulja i jednom žlicom maslaca. Omekšajte sastojke staveći ih u pećnicu na 10-ak minuta, a zatim ponovo izvadite.

U drugoj posudi pomiješajte 2 žlice glatkog brašna, 2 žlice pirea od rajčice, 2 žlice Worcestershire umaka i 2 izmrvljene kocke goveđeg temeljca. Postupno umiješajte 600 ml vruće vode i prelijte preko povrća u vatrostalnoj posudi. Zatim dodajte 850 grama govedine.

Pokrijte i stavite peći 2 sata i 30 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 30 minuta do sat vremena, u biti dok meso ne omekša i umak se ne zgusne.

Ukrasite jelo preostalim grančicama timijana.

Najčitaniji članci