Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Greške u čupkanju ispravlja olovka, a higlighter podiže luk

Greške u čupkanju ispravlja olovka, a higlighter podiže luk
1

Previše počupane obrve spasit će olovka nijansu svjetlija od obrva i puder, luk će vizualno podići higlighter, a rast dlačica potaknut će maslinovo i ricinusovo ulje

VIDEO

Obrve s naglašenim lukom najbolje pristaju okruglom, ovalnom i srcolikom licu, a žene koje nisu prirodno blagoslovljene takvim tipom obrva mogu ih jednostavno same "lažirati". Obrve treba počešljati prema čelu, pa s unutrašnje strane obrve od sredine luka sve do vanjskog ruba nanijeti higlighter. To će vizualno podići luk, piše Women's Health

Previše počupane obrve

Previše počupane obrve spasit će olovka za obrve i malo pudera za obrve. Olovka treba biti jednu do dvije nijanse svjetlija od obrva, a nanosi se kratkim potezima i po potrebi širi prirodni oblik obrve. Nakon toga na obrve se kistom nanosi puder koji će pomoći ublažiti grube linije olovke, pa će obrve djelovati prirodnije. 

Prije iscrtavanja obrva važno je da je koža ispod obrva suha jer će se u suprotnom olovka razmazati, a od pudera bi mogle nastati grudice. 

Crvenilo nakon uklanjanja dlačica voskom

Crvenilo i otekline nezaobilazni su pratitelji uklanjanja dlačica voskom. Ublažiti ih mogu led, termalna voda i petrolej. Oni hlade kožu i ubrzavaju njezino zacjeljivanje. 

Praznine u obrvama

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve koji može zamijeniti sjenilo u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smjeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomjerno. 

Za veće praznine može se koristiti serum koji stimulira rast dlačica, dok se za pojačano ispadanje dlačica treba obratiti dermatologu. 

Neposlušne dlačice

Neposlušne dlačice ukrotit će škare. Dlačice treba četkicom za obrve ili četkicom za zube počešljati prema gore u smjeru čela, pa potom podrezati višak koji prelazi prirodnu liniju obrva. Isti postupak treba ponoviti češljanjem prema dole u smjeru oka. 

Pritom treba pripaziti da ne pretjerate jer bi dlačice mogle stršati na sve strane. Na kraju se nanosi gel koji će fiksirati dlačice. 

Ubrzani rast obrva  

Rast obrva ubrzava serum koji stimulira rast dlačica, a sve dok one ne izrastu u željeni oblik, treba ih držati pod kontrolom. Tu pomažu olovka i puder. Osim skupih seruma, pomažu i ricinusovo i maslinovo ulje te vazelin koji učvršćuje već postojeće dlačice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume