Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Grozna bol: Rodila sam petero djece, samo je jedno stiglo kući

Bivša australska rugby zvijezda Chris Dean (35), i njegova 34-godišnja supruga Sarah izgubili su četvero djece zbog komplikacija u trudnoći, ubrzo nakon što su prerano rođena

Foto: Schreenshot/Instagram/Chris Dean
12 komentara

Bivša australska zvijezda rugbya, Dean Mumm (35), i njegova 34-godišnja supruga Sarah, odvjetnica po struci, proživjeli su tešku agoniju kada im se sinčić Alfie rodio u 36. tjednu trudnoće, budući da je Sarah dotad izgubila već dvije bebe koje su umrle zbog komplikacija u trudnoći te nakon preranog poroda.  

Oko pet mjeseci nakon vjenčanja, 2012. godine su prvi put doznali da je trudna, s kćeri kojoj su dali ime Sophie, no tjedan nakon što je prošla pregled 20-tjednog ploda, Sarah je počela krvariti i liječnici su joj rekli da je 3 cm proširena. Na pregledu se pokazalo oštećenje amnionske vreće, što je znak preuranjenog porođaja.

Sarah je rodila, a malena Sophie bila je preslaba da bi preživjela i ubrzo je umrla. Ubrzo nakon toga, Sarah je dijagnosticirana slabost vrata maternice, zbog čega maternica ne može zadržati trudnoću, odnosno dolazi do prijevremenog poroda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dean Mumm (@deanmumm)

Samo pola godine kasnije Sarah i Dean bili su presretni otkrićem da ponovo očekuju bebu. Sarah je prošla operaciju tijekom koje se cervikalni otvor zatvara kako bi izdržala trudnoću, no nakon 28. tjedna trudnoće, došlo je do krvarenja iz placente i završila je u bolnici.

24sata Prerani porod povezan s kasnijim problemima

Liječnici su pokušali spasiti bebu, no nisu uspjeli zaustaviti prijevremeni porod i na svijet je došao sinčić Henry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dean Mumm (@deanmumm)

Završio je u neonatalnoj jedinici za intenzivnu njegu, no kako je zaradio infekciju, a njegov organizam nije bio dovoljno jak da se protiv toga izbori, umro je samo devet dana kasnije, na rukama svoje majke. 

Fotolia OPASNOSTI U gradu je tri puta veći rizik od preranog poroda zbog smoga

Kad je Sarah saznala da je trudna treći put, zbog straha od toga da se priča ne ponovi, svaka dva tjedna bila je na pregledu grlića maternice. Uoči rođenja sinčića Alfieja imala je česte napade tjeskobe zbog straha što bi se moglo dogoditi, iako se nadala da ovog puta ipak neće biti problema. Dječačić je rođen sa samo 36 tjedana, a nakon pet dana intenzivne njege te još nekog vremena koje je proveo u bolnici, mogao je doći kući.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dean Mumm (@deanmumm)

Dvije godine kasnije, Sarah je opet otkrila da je trudna, s identičnim blizankinjama Ellom i Grace. I dvije djevojčice rođene su s 20 tjedana, s neravnotežom protoka krvi između njih, zbog čega je postojao veliki rizik od zatajenja srca te drugih ozbiljnih komplikacija.

I NAKON PORODA Majke koje nose dječake češće imaju komplikacije u trudnoći

- Malena Ella preminula još za vrijeme poroda, dok je Grace preživjela 25 minuta nakon poroda i umrla je u roditeljskom naručju - kaže Dean, te dodaje kako je porod bio posebno težak, jer su skoro izgubili i Sarah. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dean Mumm (@deanmumm)

- Duša mi je umirala kroz porođajne bolove svaki put, znajući da moje dijete na kraju neće biti živo, odnosno da u trenutku kad porod završi neće biti dječjeg krika koji označava početak života - priča Sarah. 

Unatoč svemu što su prošli, oboje obožavaju biti roditelji malenom Alfieju, no ne prođe ni  jedan dan dan ne razmišljaju o četiri bebe koje su izgubili, ispričali su, a prenosi The Sun

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message