Obavijesti

Lifestyle

Komentari 47

Grudi su mnogim ženama jaka erogena zona: Evo kako ih stimulirati za što veći užitak

Grudi su mnogim ženama jaka erogena zona: Evo kako ih stimulirati za što veći užitak
8

Ako volite igračke, odnosno dodatke, podignite igru grudi i bradavica na višu razinu pomoću stezaljki za bradavice ili uređaja za usisavanje. Ove igračke pružaju drugačiji, intenzivniji osjećaj od jednostavnog milovanja

VIDEO

Grudi su prilično fantastične. Bilo da su velike ili male, živahne ili obješene, prave ili povećane, grudi su vizualno privlačne i iznimno zabavne za igru. Zbog univerzalne istine da su nevjerojatne, svi bi trebali imati čvrste informacije o tome kako ih dodirivati i igrati se s njima na način koji partnerici donosi zadovoljstvo.

Postoje čak i dokazi koji upućuju na to da nekoliko sretnica može doživjeti orgazam samo od stimulacije bradavica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zarađuju preko 63.000kn mjesečno pričajući o seksu: 'Žene nam se često žale kako ne uživaju u seksu' VIDEO

Bradavice imaju gomilu živčanih završetaka, a studije su pokazale da ti završeci u bradavicama stimuliraju isti dio mozga kao i klitoris. Bradavice, mozak i genitalije zapravo 'razgovaraju jedni s drugima' tijekom igre s grudima. Ako je stimulacija dobra, mozak dobiva pozitivan signal i šalje odgovarajuću poruku genitalijama da se doživljava zadovoljstvo - što pokreće proces seksualnog uzbuđenja.

Nakon toga klitoris postaje napuhan, stidne usne nateknu, a vagina postaje podmazana.

Također, važno je shvatiti da s grudima treba pažljivo rukovati. Nemojte ih udarati ili stiskati svom snagom, kao što vidite u pornografiji - osim ako vam partnerica izričito ne kaže da voli grublje igre i želi da radite te stvari.

Dreamstime

Svatko uživa u različitim stvarima. Netko možda voli da im se bradavice malo ugrizu, dok drugi ne žele imati apsolutno ništa s tim. Sve je super, dok svi uživaju.

Evo 15 savjeta za ovladavanje partnerovim zonama zadovoljstva, kao i neki pokreti koje bi vjerojatno bilo bolje izbjegavati.

Komunicirajte

Ako želite znati što vole, postoji prilično jednostavan način da to saznate - samo pitajte. Mnogi, zaista, stvarno uživaju u igri s prsima. Biti u mogućnosti otvoreno komunicirati o seksualnom dodiru velika je promjena. Pitajte ih što im se sviđa, a što ne.

Pitajte ih o fantazijama koje uključuju njihove grudi. Znati u čemu uživaju sjajno je početno mjesto.

U studiji iz 2006. objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, 81,5% žena izjavilo je da im stimulacija grudi i bradavica uzrokuje ili pojačava seksualno uzbuđenje, dok je 7,2% žena reklo da im ista stimulacija smanjuje uzbuđenje.

A ako nisu sigurni još što ih pali, vrijeme je da postanete znatiželjni. Odvojite malo vremena da zajedno odete na malo putovanje. Budite spremni činiti pogreške i učiti iz njih.

Prljava šaputanja

Prema istraživanju UCLA-e, žene koje nisu zadovoljne veličinom svojih grudi imaju 16 puta veću vjerojatnost da će sakriti grudi tijekom seksa. Moglo bi pomoći da date kompliment grudima na početku predigre.

- Komentirajte njezinu visoku osjetljivost na stimulaciju - kaže Patti Britton, klinička seksologinja.

Kompliment bi mogao biti upravo ono povećanje samopouzdanja koje treba partnerici.

Ženske grudi i dekolte

Nemojte odmah krenuti prema bradavici

Kao što je dr. Debby Herbenick objasnila, bradavice se uvelike razlikuju u smislu osjetljivosti, pa ako niste sasvim sigurni što vole, morate se potruditi da stimulirate bradavice. Započnite nježnim milovanjem ili masiranjem vrhova, donjih i bočnih strana grudi. Izmjenjujte ih s laganim ljubljenjem vrata, ušnih resica i ključne kosti. To će pomoći u izgradnji iščekivanja i ostaviti ih da žele više.

Usredotočite se na areolu

Kada osjetite da su spremni i ako stvaraju mnogo buke ili se previjaju od zadovoljstva - prijeđite na areolu, tamni krug koji okružuje bradavicu, što je zapravo više osjetljivo od same bradavice. Nježno pogladite bradavicu i kružite prstom po areoli ili palcem i kažiprstom kružite po bradavici. Uključite usta i budite nježni. Ako se čini da uživaju, upotrijebite jezik. Ako je bradavica uspravna, nježno je udarite jezikom nekoliko puta prije nego što je polako i nježno uzmete u usta. Naizmjenično ližite i sišite bradavicu.

Ako partnerica ima uvučene bradavice, što otprilike ima 10 do 20% žena, bradavice možete izmamiti dodirivanjem, ljubljenjem, lizanjem i nježnim sisanjem, ali ćete se možda morati malo više potruditi.

Nakon nekog vremena, možete dati ustima pauzu i vratiti se nježnom kruženju i milovanju bradavica.

Obratite pozornost i na cijelu dojku. Iako je bradavica definitivno središte zadovoljstva dojke, može biti vrlo ugodno milovati i opipavati cijelu dojku. Dok su vam usta usredotočena na bradavicu, istovremeno možete rukom nježno stiskati dojku.

Nemojte izostaviti jednu bradavicu

Nemojte se zanijeti i zaboraviti da postoje dvije. Želite biti sigurni da bradavicama i grudima dajete jednaku ljubav. Previše stimulacije jedne dojke može dovesti do pretjerane stimulacije ili čak do neugode.

Obratite pozornost na fizičke i zvučne znakove.

Ako niste sigurni je li im nešto odgovara ili ne, samo pitajte.

Dekolte

Nemojte gristi osim ako to ne zatraže

Čak i ako se partnerica grči i stenje od užitka, nemojte se zanijeti i bez njezina pristanka gristi ili povlačiti bradavicu. Ako osjetite da bi im se svidjelo malo grublje, pitajte prije grickanja ili povlačenja. Dok neki stvarno uživaju u gruboj igri s grudima, drugi nisu takvi, a vi ne želite prekidati dobar provod prelaskom te granice bez njihovog pristanka.

Ako oboje volite grublje igrice s grudima - to je sasvim normalno. Samo pitajte i komunicirajte prije nego što uskočite i radite što god želite.

Različite vrste grudi uživaju u različitim stvarima

U studiji provedenoj na Sveučilištu u Beču, istraživači su otkrili da su velike grudi oko 24% manje osjetljive od malih.

- To je vjerojatno zato što je živac koji prenosi osjet iz bradavice rastegnut - kaže Alan Matarasso, plastični kirurg iz New Yorka. Dakle, ako partnerica ima veće grudi, možda ćete htjeti provesti više vremena stimulirajući vanjske strane poprsja, odmah ispod pazuha, jezikom ili vrhovima prstiju. Slično tome, ako je partnerica trudna, doji ili ima mjesečnicu, bradavice će joj biti osjetljivije.

Dodajte stezaljke za bradavice ili sisaljke 

Ako volite igračke, odnosno dodatke, podignite igru grudi i bradavica na višu razinu pomoću stezaljki za bradavice ili uređaja za usisavanje. Ove igračke pružaju drugačiji, intenzivniji osjećaj od jednostavnog milovanja ili štipanja bradavica vlastitim rukama. Stezaljke za bradavice također omogućuju dosljednu stimulaciju bradavica. Može ih se nositi cijelo vrijeme tijekom seksa, oslobađajući vaše ruke da dodirujete druge dijelove tijela. 

Vibrator također može biti zabavan

Seksualne igračke ne moraju biti specifične za bradavice da biste se osjećali dobro tijekom igre s grudima. Vibratori također mogu ponuditi ugodnu stimulaciju bradavica. Iako su dizajnirani za klitoris, osjećaj zujanja definitivno može biti nevjerojatan.

Možete čak biti kreativni i držati vibrator na jednoj bradavici dok ližete i sisate drugu. Sve je u tome da postanete malo kreativni i voljni isprobati nove stvari.

Uključite klitoris

Negdje u rasponu od 85-95% žena potrebna je vanjska stimulacija klitorisa kako bi doživjele orgazam. Dakle, ako pokušavate postići orgazam pomoću grudi, kombinirajte igranje bradavicama sa stimulacijom vanjskog klitorisa za slatki orgazam.

Nježno stimulirajte bradavice vršcima prstiju ili jezikom. Možete pojačati osjet dok se krećete za intenzivnije uzbuđenje. Zatim dodajte stimulaciju klitorisa, rukama, ustima ili seksualnom igračkom. Stvarno je tako jednostavno.

Igrajte se temperaturom

Osjećaj nečeg hladnog ili vrućeg na određenim dijelovima tijela može poslati šok kroz sustav, posebno kada su ti dijelovi tijela posebno osjetljivi, poput bradavica. To je nešto što ne očekujemo, a doživljaj te razine iznenađenja povećava protok krvi i otkucaje srca.

Ženske grudi i dekolte

Kada je riječ o igri temperature na grudima, prođite hladnim ili vrućim predmetom oko njihovih bradavica, a zatim preko svake od njih. Ne treba vam tona opreme. Jednostavno uzmite kockicu leda iz zamrzivača. Pokušajte držati kockicu u ustima i njome crtati krugove oko areole. Kombinirajte sve ovo s malo stimulacije klitorisa.

Kako biste ovo učinili nastranim, možete nježno zavezati partnericu. Ako nemate lisice ili druga ograničenja, jednostavno upotrijebite majicu ili kravatu da im vežete zapešća iznad glave. 

Budite entuzijastični

Ovo je vjerojatno najvažniji savjet od svih - budite entuzijastični. Žene su odgajane da vjeruju da je njihovo zadovoljstvo drugorazredno u odnosu na njihove partnere. Rečeno im je da bi trebale služiti drugima, a da je uživanje u zadovoljstvu sebično. Zbog ovih štetnih i lažnih poruka, potrebno im je što više jamstva da uživate.

Ovo vrijedi za sve, naravno, ali čini veliku razliku. Napravite malo buke. Stenjite dok sisate. Udahnite između igranja kako biste im dali do znanja koliko su zgodne i koliko volite pružati im zadovoljstvo, donosi Men'sHealth.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj