Lifestyle

Komentari 1

Haljine na kopčanje: Simpatična retro kreacija za ženstveno ljeto

Haljine na kopčanje: Simpatična retro kreacija za ženstveno ljeto

Dio ovosezonskih trendova posveta je ženstvenosti, a u centru su haljine koje se kopčaju čitavom dužinom, sežu do ispod koljena i otkrivaju pastele, tamne tonove i cvjetne motive

Lagano su strukirane, kopčaju se, gumbi su ukrasni i dužina im je do ispod koljena - ova kreacija ovih je dana posvuda, high street dućani najavljuju je u raznim bojama i cvjetnim motivima te je stiliziraju sa sandalama, platformama i natikačama, a u igru ulaze i tenisice.

Ova lagana haljina nekadašnji je simbol proljeća, nosile su je ženstvene dame u kombinaciji sa šeširima, no danas smo ipak maštovitiji, pa je volimo kombinirati sa sakoima ili nekim sportivo detaljima.

POGLEDAJTE VIDEO: Novu odjeću iz dućana treba oprati prije nošenja

Idealno na nju sjeda torbica oko struka, a za jači dojam može se kombinirati s nekim fora remenom. Uglavnom ima bretele ili kratke rukave, tu je standardan V ovratnik, dok na leđima zna imati ušivene gumice, kako bi bolje prianjala.

Ova kreacija ima i jedan optički trik, a to su upravo uspravno postavljeni gumbi, koji vizualno sužuju siluetu i daju dojam visine. Specifična dužina, do ispod koljena, dovoljno otkriva noge da ne "reže" figuru te je cjelokupan dojam izuzetno skladan.

Bilo da se radi o jednobojnom ili šarenom kroju, ova kreacija pravi je simbol odmora ili neke ležernije urbane kombinacije, a kad je zatvorenije forme i obojena pastelima, postaje idealna uredska haljina.

Najčitaniji članci