Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Hana (10) iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka: Već lovi šarane od 4 kilograma

Hana (10) iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka: Već lovi šarane od 4 kilograma

Njezina ribička priča započela je tijekom pandemije koronavirusa kada je imala 8 godina. Otac Darijo, nekadašnji amaterski ribič, odveo je nju i brata na ribičiju na Hubertovu grabu u Prelogu

VIDEO

Djevojčica Hana Horvat (10) iz Preloga jedna je od najvećih ribičkih talenata Međimurja. Sa samo 9 godina ulovila je i sama izvukla i oslobodila s udice koprcajućeg šarana od 4 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Djevojčica Hana iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka, sama lovi šarane od 4 kilograma 02:11

Njezina ribička priča započela je tijekom pandemije koronavirusa kada je imala 8 godina. Otac Darijo, nekadašnji amaterski ribič, odveo je nju i brata na ribičiju na Hubertovu grabu u Prelogu. Taj put nije ništa ulovila. Njezin stariji brat Ivan (16) je imao više sreće pa je Hana rekla ocu kako želi ponovno probati.

Djevojčica Hana iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka, sama lovi šarane od 4 kilograma

- Hana se bavi sportskim ribolovom nepune tri godine. Sve je krenulo za vrijeme korone dok nismo mogli nigdje. Djeca su bila doma pa smo otišli na obližnju vodu malo kratiti vrijeme. Zavoljeli su ribolov. Ivan je u početku imao više smisla, ali je odustao. Hana voli individualni sport i našla se u tome - priča nam Hanin otac Darijo Horvat.

Uskoro se rodila prava ljubav i Hana se potpuno posvetila ovom sportu. S 8 godina je bila na svom prvom natjecanju u Palovcu gdje je bila jedno dijete. Ulovila je ribe ukupne težine čak 14,5 kg, što joj je zasad rekord. Na tom natjecanju zapazio ju je tadašnji svjetski prvak u ribolovu Alan Perko, koji je rekao kako još nije vidio tako talentirano dijete, te ju je pozvao da se učlani u klub ŠRK TSH Čakovec. Tako je sve počelo. Roditelji su uložili u opremu, a otac Darijo svoje je vrijeme prilagodio Haninim natjecanjima.

- Shvatila sam da je to jako fora i zanimljivo i tako sam se počela baviti ribolovom. Tata mi je kupio opremu i počela sam ići na natjecanja i onda je to počelo biti profesionalno -  kaže Hana.

Djevojčica Hana iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka, sama lovi šarane od 4 kilograma

Hana danas ima brojne medalje i pehare. Na prvom natjecanju s klubom bila je 2021. na Međimurskoj ligi mladeži, gdje je bila 18. u ukupnom poretku. U 2022. na istom je natjecanju bila na visokom 5. mjestu, na ženskom prvenstvu Hrvatske U-15 bila je 3. pojedinačno, a ekipno je s Dorom Kolmanić i Karlom Lesinger osvojila 2. mjesto. Prošle godine se po prvi put natjecala na Hrvatskoj ligi mladeži gdje je, unatoč tome što je imala slomljenu ruku u gipsu nakon pada s bicikla, osvojila 7. mjesto.

- Stvarno ne znam koliko imam medalja, ne brojim. Teško je reći koja mi je bila najbolja jer sva natjecanja na kojima sam zaslužila medalju su mi bila predobra. Obožavam ići na vodu, obožavam putovati i to mi je super - kaže Hana.

Na skupštini Međimurskog ribolovnog saveza Hana je u ožujku primila Priznanje za izuzetne natjecateljske rezultate za 2022. godinu u lovu ribe udicom na plovak, a nedavno je primila vijest koja ja oduševila cijelu obitelj.

Djevojčica Hana iz Preloga najmlađa je ribička reprezentativka, sama lovi šarane od 4 kilograma

- Vrh svega je što je Hana prošli tjedan dobila poziv za U-15 nacionalnu reprezentaciju. Bili smo oduševljeni! Tajno smo se nadali da će dobiti poziv. Dobila ga je i prihvatili smo - rekao je tata Darijo.

Hana se najviše veseli predstojećem natjecanju u Portugalu.

- Jedva čekam. Tako sam sretna da sam se već počela pakirati - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja
10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava
OPUSTITE SE!

10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava

Stres kod ljudi ne potiču samo vanjski utjecaji, često sami sebe dovodimo u stresne situacije zbog loših navika kojih nismo ni svjesni. Provjerite koje to navike uzrokuju ljudima najviše stresa