Lifestyle

Komentari 183

Heteroseksualne žene najrjeđe doživljavaju orgazme - zašto?

Heteroseksualne žene najrjeđe doživljavaju orgazme - zašto?

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom odnosa "važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks", otkrilo je novo istraživanje

Otkriće je rezultat opsežnog istraživanja o jazu između dvaju spolova i različitih seksualnih orijentacija kada je posrijedi doživljavanje orgazma. U anketi je sudjelovalo 52.600 osoba u Americi, a proveli su ga znanstvenici s dvaju fakulteta u Kaliforniji i jednog u Indiani.

Po rezultatima objavljenim u časopisu Archives of Sexual Behaviour, najmanje orgazama doživljavaju heteroseksualne žene (65 posto), slijede biseksualke (66 posto), dok lezbijkama (88 posto), biseksualcima (88 posto), homoseksualcima (89 posto) i osobito heteroseksualcima (95 posto) na tom polju ide odlično.

"Rezultati, međutim, upućuju na to da se razlika među osobama različitih seksualnih orijentacija u doživljavanju orgazma može smanjiti. Činjenica da lezbijke češće postižu vrhunac upućuje na to da i heteroseksualne žene mogu iskusiti veću stopu sladostrašća", napisali su znanstvenici.

Seks

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom seksualnog odnosa "važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks", navodi se u zaključcima.

Češćim orgazmima pomoći će i razgovor o tome što partnerica želi, izazovan telefonski poziv, stimulativni sms-ovi prije susreta, seksi donje rublje, novi seksualni položaji, analna stimulacija, priče o seksualnim fantazijama te erotski razgovori i ljubavne izjave tijekom seksa, navodi se u studiji.

Autori navode kako postoje društveni i evolucijski razlozi zbog kojih muškarci i žene imaju različite stope orgazma. Primjerice, žene koje izražavaju seksualne želje obično prati stigma, a i brojni muškarci vjeruju da je penetracija većini žena dovoljna za postizanje klimaksa.

Znanstvenici iznose pretpostavku po kojoj je i na takva stajališta vjerojatno utjecala evolucija jer muški i ženski orgazam ima različitu svrhu. Muški je nužan za ejakulaciju, odnosno važan za reprodukciju, dok ženama znači povezanost i privrženost s partnerom.

Najčitaniji članci