Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Higijena kistova: Koliko često i kako bismo ih trebali čistiti?

Higijena kistova: Koliko često i kako bismo ih trebali čistiti?
1

Svakodnevno šminkanje zahtijeva poseban ritual za naše omiljene make-up alatke, a često i detaljno čišćenje utjecat će na njihovu dugotrajnost, kao i na zdravlje našeg tena

- Čišćenje kistova za puder, korektor i ostale podloge trebalo bi čistiti barem jednom tjedno. Slično pravilo vrijedi i za kistove za sjenila, no to čistite ovisno o periodici korištenja - savjetuje vizažistica Ashleigh B. Ciucci.

Ako koristite puno pudera, trebali biste kist oprati nakon svakog korištenja, jer fluid uđe u dubinu kista.

Kistove ćete očistiti tako da prvo stavite kap nježnog šampona ili detergenta na kist, a zatim rotirate pod vodom, kako bi sva prljavština izašla iz dlake. Treba paziti na dijelove gdje dlaka ulazi u kist, naročito ako je kist lijepljen, da se ljepilo ne bi rastopilo. Zato voda mora biti mlaka.

- Najbolji čistač kistova za mene je običan detergent kojim peremo suđe. On doslovno skida sve - ističe Ciucci.

Nakon pranja kist treba detaljno iscijediti, lagano stisnuti pamučnim ručnikom i polegnute ostaviti da se prirodno osuše, nikako na radijatoru.

Neki beauty brendovi u ponudi imaju i sredstvo za čišćenje kistova, s visokim postotkom alkohola, no to najviše koriste vizažisti koji isti kist koriste za više osoba.

Pranju kistova trebale bi se više posvetiti žene koje imaju osjetljivu kožu i lice podložno aknama. 

- Ako primijetite opadanje dlake, vrijeme je da bacite kist. Također, ako kist ne možete skroz očistiti i ako se čini da je on i dalje prljav, bacite ga. U pravilu bismo kistove koje koristimo na svakodnevnoj bazi trebale mijenjati svaka tri mjeseca - predlaže vizažistica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života