Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hit biznis za 2020. godinu: Platforme za posuđivanje robe

Hit biznis za 2020. godinu: Platforme za posuđivanje robe

Svaka kriza donosi neke nove biznise, a ove godine to su web platforme za posuđivanje odjeće, pod utjecajem trendova koji donose sve bolju osvještenost o pretjeranom kupovanju, ali naravno i - pandemije

VIDEO

Projekt "Rent the Runway" donedavno je bila platforma za posuđivanje odjeće za događanja, no ova godina vinula ju je u sam vrh popularnosti modnih sajtova. No, više ljudi ne posuđuju samo robu za van, već i za svakodnevicu. Projekt je već neko vrijeme hit u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Sve više korisnika ima i web stranicu za posuđivanje odjeće By Rotation, koju je koncem prošle godine pokrenula Eshita Kabra-Davies, da bi ove godine postala oaza poznatih brendova i hit komada, no ni tamo se ne kupuje već - posuđuje.

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativan nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje Adriano Nokaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Adriano Nokaj, dizajner nakita 01:30

- Broj korisnika je s 12.000 narastao na 25.000, u samo nekoliko mjeseci, a broj odjevnih predmeta koji cirkuliraju povećao se za 120% - izjavila je Eshita Kabra-Davies.

Sacha Newall, suosnivačica platforme My Wardrobe HQ, izjavila je da je u posljednjih par mjeseci zabilježen rast odjevnih predmeta i modnih dodataka za 50%.

Dva u jedan: Bijeli svileni trench kaput nosi kao laganu haljinu
Dva u jedan: Bijeli svileni trench kaput nosi  kao laganu haljinu

Uoči ljeta, slavna robna kuća Selfridges predstavila je Project Earth, projekt za posuđivanje odjeće poznatih brendova.

Neke kompanije korisnicima daju otvorene ruke da se sami izmjenjuju, a druge imaju odjevne predmete koje onda sami šalju, a nakon toga i čiste, kako bi bili spremni za sljedeću posudbu. Obično korisnici drže robu oko četiri dana, no, naravno, sve ovisi o dogovoru.

Traži se nešto ležerno: Blejzeri, baloneri i velike, meke košulje
Traži se nešto ležerno: Blejzeri, baloneri i velike, meke košulje

U međuvremenu su niknuli slični projekti, među njima i OnLoan, Endless Wardrobe, Devout te Rotaro, koji rade po sličnom sistemu.

Svi oni zarađuju na način da naplaćuju određenu naknadu za procese posudbe, odnosno iznajmljivanja, a ako se korisniku svidi odjevni predmet, može ga uglavnom kupiti po dogovorenoj cijeni, piše Guardian.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara