Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5
Foto: Pinterest
SVE IMA SVOJE MJESTO

Hit detalji u spavaćim sobama: Neonska lampa za ugodniji san

Spavaću sobu nemojte pretparti bespotrebnim stvarima pa tako na komodi držite tanjurić za nakit, na noćnom ormariću podloške za čaše, a na prozorskoj dasci lampice u boci

Slike, tepisi, jastučići, mekane deke i najfinija posteljina svakako je nešto što spavaću sobu čini oazom mira i prostora u kojem usnivanje i odmor postaju prava ugoda. No iako ovu prostoriju nije dobro natrpati bespotrebnim stvarima koja nas samo dodatno opterećuju, u njoj je, na noćnom stoliću, ormariću ili komodi, dobro imati sve one sitnice koje će vam olakšati organizaciju stvari, kad onako umorni jedva čekate uskočiti u pidžamu i zavući se u mirisni krevet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sigurnost za vrijeme potresa 02:06

Komplet od nekoliko ukrasnih staklenki različitih po veličini dat će vašoj spavaćoj sobi dašak vintage šarma. Možete ih koristiti za svijeće, svježe ubrano cvijeće ili čak za sakrivanje nekih sitnica, poput nakita, satova ili kremica i balzama za usne. Isto tako, platneni organizator koji često vidimo u kupaonici dobro će doći na zidu u dnevnoj sobi, a u njegove džepove moguće je ugurati i knjigu, naočale, ali i pribor za nokte ili četku za kosu.

Za ugodniji san svakako je dobro nabaviti difuzor, odnosno ovlaživač zraka, pogotovo ako živite u stanu ili kući s centralnim grijanjem. Osim što može biti bijele boje, u ponudi ima i raznih svjetlećih, a posebno se traže oni u koje možete ukapati eterična ulja. Ako govorimo o osvjetljenju, pred spavanje je dobro prigušiti ga, pa su ukrasne lampice dobrodošle. Naravno, ne prešarene. Njih, osim što ih možete vješati na slike, možete, ako su sitnije, potrpati u prozirne boce i staviti na prozorsku klupicu. 

Pet organizacijskih savjeta koji će pomoći da stvorite i održite red u svojoj kući - bez problema
Pet organizacijskih savjeta koji će pomoći da stvorite i održite red u svojoj kući - bez problema

Podložak za čaše je obavezan, a ovlaživač neka je neobična dizajna

Stilizirani ovlaživač zraka podići će svaku sobu, pa i ako je u nekoj boji ili posebnom obliku, baš kao što je i ovaj - u obliku oblaka. Podloške za čaše isto mogu biti stilizirani dodatak na vašem noćnom ormariću. Potražite one napravljene od epoksidne smole otporne na toplinu.

Ružičasti neonski natpis

Neonsko srce ili druge vrste neonskih natpisa koje možete nabaviti u web shopovima idealno bi bilo staviti na prozor spavaće sobe ili na noćni ormarić, ako je osvjetljenje na stalku. Osim što stvara romantičan ugođaj, možete ga koristiti i kao noćno svjetlo, pogotovo ako ste netko tko često ustaje kako bi noću koristio kupaonicu. 

Čaša pored kreveta definitivno mora imati svoje mjesto, a kako vam na namještaju ne bi ostajao trag vode ili čaja, dobro je imati podložak. Isto tako, poželjan je i držač za knjige, jednostavan, a tako efektan dodatak svake sobe, ne samo spavaće. Metalni držač odličan je organizator jer, osim napetih romana koji čekaju da ih pročitate, na njega možete odložiti i časopise, pisma, letke i dokumente te tako unijeti malo reda na vašoj komodi, a sobu pretvoriti da izgleda kao “iz žurnala”.

Kukice za vješanje

Želite li unijeti malo boja u detaljima, na komodi ili ormaru možete zamijeniti ručkice s onim ukrasnima. Set keramičkih će odmah dati drugačiji dojam namještaja, što znači da ih možete koristiti i na ormarima u kupaonici ili kuhinji. Još jedna ideja kako unijeti malo živosti u spavaću sobu su i kukice na koje možete objesiti svoje omiljene šalove, kardigane i torbice. Mogli biste ih koristiti i u svojoj kupaonici kao elegantnu alternativu zahrđalom stalku za ručnike koji trenutačno koristite. Šarmantna vaza manjih dimenzija može koristiti za cvijeće, ali i odlaganje kistova za šminkanje i drugih kozmetičkih potrepština ili bilo čega drugog što pretrpava vaš stol.

Veliki tik-tak

Iako je veliki sat možda više dio dnevnog boravka ili kuhinje, lijepo će pasati i na zidove spavaće sobe, na onom ispred kreveta i iznad komode, primjerice. U sobu će unijeti malo boje i otmjenost, a spriječit će vas i da ne zgrabite telefon svaki put kad želite znati koliko je sati.

Nema više traženja nakita

Keramička zdjelica ili tanjurić za nakit obavezan je dio repertoara u spavaćoj sobi, a ako izaberete neke u boji, uskoro će postati omiljeni predmet za odlaganje nakita ili omiljenih drangulija.

Najljepše kuće u Hrvatskoj: 10 mjesta za odmor kao iz snova
Najljepše kuće u Hrvatskoj: 10 mjesta za odmor kao iz snova
Komentari 5
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa