Lifestyle

Komentari 4

Hit iz 80-ih: Omiljeni kroj Lady Diane vraća se na velika vrata

Hit iz 80-ih: Omiljeni kroj Lady Diane vraća se na velika vrata

Bluze i kragne ove godine odaju posebnu počast Lady Diani, kraljici stila koja je svojom elegancijom održala mnoge stilske lekcije. Hit godine bit će njezina omiljena kragna, ona s majušnim volanima.

Volani dolaze u mnogim stilskim varijantama i svako malo neka od njih zabljesne na listi najpoželjnijih trendova. Ovoga puta to su oni sitni na kragnama bluza, hit osamdesetih, kakve je često u javnim prigodama nosila Lady Diana, ikona stila iz britanske kraljevske obitelji.

Ova najava nije neočekivana, jer volani i općenito osamdesete žešće zavode svijet mode posljednjih godina, a tome u prilog ulaze i popularne forme podržane volumenom. Naime, sve što je široko i ugodno, pufasto i slatko, postaje super-hit.

Taj je trend tijekom osamdesetih zaživio i kod nas te su brojne lokalne mame u ormarima imale bluze raznih boja i uzoraka, s nezaobilaznim ovratnikom od volana.

Nosile su je i brojne poslovne žene, a slična situacija je i danas. Naime, retro bluza zanimljivo izgleda u kombinaciji s odijelom ili kostimom te outfitu daje notu ženstvenosti. 

Dolaze i u verziji sa crnom trakom koja se veže oko vrata, obično je od baršuna ili pliša, što bluzi daje luksuzni dojam.

Posebno dobro izgleda u jarko žutoj, u kombinaciji s kožnatim hlačama. Iako vlada svijetom bluza, ovu ćemo slatku kragnu ove godine viđati i na haljinama i tunikama, kao podsjetnik na retro trendove koji se svako malo vraćaju u naše ormare.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci