Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Hit-pletenice: Naučite ih sve uz 5 najboljih YouTube tutoriala

Pletenica doživljava neprestane transformacije, a u posljednjih nekoliko godina obožavaju je sve žene jer je prvi odabir za seksi, romantičan ili trendi izgled

You Tube
Video: You Tube

Krunska pletenica 

Napravite razdjeljak po sredini. Ukoliko imate kraće pramenove uz lice (ili malo duže šiške) ostavite ih naprijed, kako bi dobili romantičan luk. Podijelite kosu na dva dijela. Pletite pletenicu od uha na niže. Nemojte je previše stezati. Svežite krajeve gumicom. Ponovite s drugom stranom. Dobili ste dvije obične pletenice. 

Uzmite jednu pletenicu i prebacite preko vrha glave, sami odredite gdje želite da bude, više prema čelu ili prema potiljku. Učvrstite pletenicu ukosnicom na par mjesta. Pletenicu s druge strane možete staviti ispred ili iza prve pletenice. Možete je staviti najprije ispred pa prebaciti iza prve pletenice. Umetnite vrh druge pletenice ispod prve te je još dodatno učvrstite ukosnicama na par mjesta.

Francuska pletenica

Kosu razdjeljkom podijelite na dva dijela, tako da je većina kose prebačena na jednu stranu. Nije važno koja je to strana. Pletenicu počnite plesti od razdjeljka tako da izdvojite najduži pramen i kako se spuštate prema strani dodajete pramenove sa sredine tjemena. Pletenicu ispletite cijelom dužinom kose i na kraju pričvrstite ukosnicom. 

Romantični look

Izdvojite manji dio s prednje strane i ispletite pletenicu te je vežite gumicom za kosu. Potom lagano ukosnicom izvucite kosu iz pletenice kako bi bila šira. Isti postupak ponovite s druge strane. Nakon toga uzmite jednu pletenicu, omotajte je oko glave i pričvrstite. Isto napravite i s drugom pletenicom. Potom ostatak kose lagano nakovrčajte figarom. 

Slap-pletenica

Podijelite kosu na jednu stranu i ispletite krunsku pletenicu do pola. Potom ostavljate po pramen od pletenice i uzimate drugi dok nastavljate plesti pletenicu. Pramen treba biti otprilike iste veličine i onaj koji je na redu da pada prema dolje. Nastavite plesti pletenicu dokle god želite. Možete napraviti slap-pletenicu dokle god želite, preko cijele glave ili samo dio. Nastavite li plesti običnu pletenicu (kao u videu) jednostavno je zavežite i pričvrstite ukosnicom. 

Nova vrsta riblje kosti

Svu kosu prebacite na jednu stranu i podijelite je na dva djela. S prvog dijela koji je bliže vratu izdvojite pramen s vanjskog dijela i prebacite ga oko drugog dijela koji držite u ruci. Potom s dijela koji držite u ruci izdvojite vanjski pramen i prebacite ga oko suprotne strane. Nakon što ste ispleli pletenicu, kosu zavežite gumicom za kosu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message