Lifestyle

Komentari 8

Hrabra Tatjana svoj rođendan dočekala na 600 g. staroj stazi

Hrabra Tatjana svoj rođendan dočekala na 600 g. staroj stazi

Imala sam sreću što sam jutros hodala po stazi staroj 600 godina. Hodala sam po kamenima dubrovačkog vodovoda, kaže Tatjana Šavorić koja će pješice proći rutu Via Adriatica

Planinarka, medicinska sestra, majka troje djece, bivša alpinistica i pripadnica HGSS-a, Tatjana Šavorić iz Zagreba je u subotu, 25. siječnja krenula sama planinarskom rutom Via Adriatica. Počela je od Prevlake, a trenutno je na izlazu iz Dubrovnika. Hrabroj Tatjani je danas rođendan te kako kaže, proslavit će ga hodajući.

- Trenutno hodam prema Stonu. Sve je okej, uvjeti su dobri. Imam maksimalnu pomoć HPD-a Snježnica i HGSS stanice Dubrovnik i što god da mi treba su tu - kaže slavljenica.

Koliko kilometara prohoda u danu ovisi o puno faktora.

- U nedjelju je bilo kišno i olujno pa nisam mogla ništa posebno napravit. Taj dan sam prehodala oko 15 kilometara, a jučer 31. Tako da nema pravila. To je i do tijela, vremena, osjećaja - kaže.

Najbolji poklon za rođendan joj je uživanje dok hoda starim dubrovačkim stazama.

- Imala sam sreću što sam jutros hodala po stazi staroj 600 godina. Hodala sam po kamenima dubrovačkog vodovoda. To mi je bilo fascinantno. Koliko je to zapravo lijepo i očuvano. To mi je posebno uljepšalo dan - veselo kaže Tatjana.

Mobitel joj zvoni od jutra, a obitelji danas posebno nedostaje.

- Ljudi me zovu, javljaju se, pitaju i brinu. Jako mi je drago zbog toga - kaže.

Tatjanin pothvat možete pratiti na Facebook stranici Na vrh brda

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci