Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Hrvatska je prekrasna u svako doba godine - zato u listopadu počinju akcije na putovanja

Hrvatska je prekrasna u svako doba godine - zato u listopadu počinju akcije na putovanja

Od 16. do 25. listopada ove godine održat će se "Tjedan odmora vrijedan", akcija Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a, kojoj je cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići turizam izvan ljeta

VIDEO

Kroz ovu akciju Ministarstva turizma i sporta građanima Hrvatske i svima zainteresiranima omogućit će se da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva ističu da su u tijeku prijave poslovnih subjekata koji će svoje ponude nuditi na web stranici izrađenoj upravo za tu akciju - tjedanodmoravrijedan.hr, a koja će uskoro biti aktivna i za korisnike usluga.

Za sudjelovanje u akciji mogu se prijaviti svi poslovni i privatni subjekti iz turističkog sektora poput hotela, privatnih iznajmljivača, turističkih agencija, restorana, barova, nacionalnih parkova i parkova prirode, muzeja, galerija, prijevoznika, rent-a-cara, iznajmljivača plovila te subjekata zdravstvenog i liječilišnog turizma.

Kopački rit: U dvorištu kuće postavljene biste s poznatim osobama iz hrvatske povijesti

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ističe kako taj projekt predstavlja inicijativu kojom se želi hrvatskim građanima predstaviti sve ljepote i bogatstvo ponuda koje Hrvatska ima i nudi tijekom čitave godine. 

"U ovoj korona turističkoj godini veliki doprinos turističkom prometu dali su domaći turisti, a naša želja je da domaći turisti u ostatku ove godine, ali i u godinama ispred nas, čine sve značajniji dio potražnje te da istražuju brojne ponude diljem našeg kontinenta i obale. U tjednu odmora vrijednom tijekom listopada nudit će se brojne promotivne ponude koje će se objediniti na jednom mjestu, a namjera nam je ovu akciju nastaviti te održavati redovito tijekom većeg dijela godine", naglasila je ministrica u povodu najave akcije "Tjedan odmora vrijedan".

Rent-a-gljiva: U mom selu vas čeka odmor kao iz prave bajke
Rent-a-gljiva: U mom selu vas čeka odmor kao iz prave bajke

I direktor HTZ-a Kristjan Staničić podsjeća da je riječ o projektu kojemu je cilj poticanje domaćeg turističkog prometa u razdobljima pred i posezone, a u kojem sudjeluju pružatelji usluga u turizmu koji će tijekom promotivnog tjedna kreirati vrlo atraktivne i cjenovno dostupnije ponude za sve hrvatske građane.

"Upravo je domaće tržište u ovoj izazovnoj godini dalo snažan doprinos u postignutim rezultatima s visokim udjelom od 20 posto u ukupno ostvarenim noćenjima. Vjerujem da će projekt biti vrlo dobro prihvaćen i u narednim godinama te da će pozitivno utjecati na povećanje turističke potrošnje unutar zemlje", ističe Staničić.

'Ena i ja bit ćemo prvi koji će biciklom od Prevlake do Istre'
'Ena i ja bit ćemo prvi koji će biciklom od Prevlake do Istre'

Po podacima iz sustava eVisitor, tijekom 2019. godine domaći turisti ostvarili su 2,4 milijuna turističkih dolazaka te 13,8 milijuna noćenja, odnosno oko 12 posto ukupnih dolazaka i noćenja u prošloj godini.

U dosadašnje dijelu turističke 2020. godine, prema trenutnim podacima eVisitora, domaći turisti ostvarili su 1,3 milijuna dolazaka te 9,6 milijuna noćenja, što je oko 20 posto ukupnih turističkih dolazaka i noćenja u 2020. godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima