Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Hrvatske vjenčanice – Idealan omjer modernog i romantičnog

Mladenke više ne pate za velikim i teškim krinolinama, a naši dizajneri su uočili želje i potrebe modernih mladenki te im predstavili kreacije koje će sve oduševiti. Kratke haljine, naglašeni struk i 3D čipka

VIDEO

Ove sezone naglasak je na struku kojeg ističem remenom ili pojasom u boji, dok crni remen tvori poseban dojam. Tekstura je posuta rijetkim perlicama ili mekanim perjem, komentirao je Ivan Alduk, jedan od naših najpoznatijih dizajnera vjenčanica, dodajući kako su bazični krojevi njegovih haljina jednostavni te da finalna kreacija mora biti lagana.

- Sve više i kod nas se kreativci priklanjaju dizajnu vjenčanica koji podrazumijeva praktičnost. Velike kič haljine u kojima se jedva hoda su prošlost - napominje Alduk.

Slično razmišlja i dvojac Envy Room, no Vjeko Franetović i Nikica Ivančević koriste mnogo prozirnih tekstura, kod njih su slojevitost i eteričnost na cijeni. U novoj kolekciji dominantan je volan, tumači Nikica.

VIDI OVO: ZVUK KOJi JE SRUŠIO INTERNET - Laurel ili Yanny?

- Bilo da su izrađeni od čipke ili svilenog organdija, pozicionirani na dekolteu ili po dužini donjeg dijela, volan je jedan od naših omiljenih detalja jer daje romantičan dojam i podiže svaku kombinaciju – objašnjava Nikica.

- Mnoge naše večernje haljine zapravo postaju vjenčanice, mi nemamo posebne bridal kolekcije. Ipak, kod nas često dolaze mladenke koje traže nešto što nije specifično za vjenčanje, a opet je unikatno i udobno. Vele nam da im je bitno da mogu plesati i biti u udobnom cijelu noć, tako da nam je važno da haljina nije komplicirana niti predugačka - izjavio je Ivica Skoko i naglasio kako mladenke vole praktično i sve se rjeđe presvlače nakon ponoći.

Jedan od onih koji se ovim poslom bavi već godinama je i Boris Pavlin, kod nas poznat kao majstor tehnika Visoke mode. Kod njega je sve bajkovito: iako je haljina lagana i prati formu, tekstura je vrhunski ukrašena. Ručnim radom, naravno. Ako tražite izgled morske sirene ili princeze – inovativni Pavlin je taj koji ga može isfurati!

Majci (22) koja umire od raka neznanci ispunili najveću želju
Majci (22) koja umire od raka neznanci ispunili najveću želju

- Balska haljina srebrno zlatne boje izvezena štikanim cvjetovima s intarzijom blijedo-zlatne guipure čipke u struku, haljina A kroja u svilenom organdiju boje vrhnja izvezenom štikanim floralnim motivima i biserima… - ovako Pavlin opisuje svoje hit vjenčanice.

VIDI OVO:  5 savjeta za savršen ulet.

Tradicionalan pristup i modernost kombinira Diana Viljevac, jedna od novijih dizajnerica na "bijeloj“ stilskoj sceni.

- Ovo je moja druga bridal kolekcija s kojom pokušavam napraviti stilski balans, haljine dolaze u elegantnim, prepoznatljivim bojama bjelokosti, pudera i pijeska - objašnjava Viljevac.

- Naša 3D čipka koju koristimo u dizajnu vjenčanica prati najnovije hitove na ovom tržištu. Kao detalj koristimo je na podlogama u nježnim, prirodnim nijansama pudera. Usput stavljamo naglasak na udobnost i fluidnost forme - ističe Marina Jerant, vlasnica brenda Lukabu, nove trendove i tehnologije.

Žene koje traže vjenčanice stižu i na adresu Martine Felje koja donosi, kako sama veli, odmak od klasike.

- Vođena tom idejom osmislila sam kolekciju kratkih vjenčanica, do koljena, jer je to sve češći izbor mladenki. Moje klijentice vole tu nesputanost oko nogu i neopterećenost formom. Haljine su strukirane, tako da ipak imaju dozu ženstvenosti i nježnosti - opisuje Felja novi tip vjenčanica. 

Što se tiče omjera tradicionalnog i modernog, čini se da modernost sve više uzima maha. Naime, praktičnost i mogućnost nošenja haljine i nakon samog vjenčanja stvarno ima niz prednosti.

Muškarci su otkrili: Ove vrline ima žena koju bi voljeli oženiti
Muškarci su otkrili: Ove vrline ima žena koju bi voljeli oženiti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti