Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Hrvatski odred za čistoću može očistiti svaku mrlju

Hrvatske kraljice čistoće, Marijana i Meliha iz ekoservisa "Spaki", tvrde da su ocat, soda bikarbona i limunov sok dovoljni za blistav dom

Petar Glebov
Foto: Petar Glebov
1 komentara

Nema te mrlje koja se ne može očistiti na prirodan način - octom, limunovim sokom ili sodom bikarbonom, kažu pionirke ekočišćenja u Hrvatskoj Meliha Vukalić (30) i Marijana Šimunić (34) Raič iz zagrebačkog ekoservisa “Spaki”. Njihovo iskustvo čišćenja pokazalo je kako su najzdravija sredstva ujedno i najdjelotvornija u borbi protiv okorjelih mrlja, prašine, oštećenog pokućstva i zagorjele masnoće. Samostalno ili u kombinaciji, ocat, limun i soda bikarbona također dezinficiraju prostor, pokućstvo i posuđe te neutraliziraju neugodne mirise bez imalo opasnosti od nuspojava poput alergija i oštećenja kože. S obzirom na to da je Marijana aromaterapeut, za mirisno osvježenje doma preporučuje isključivo eterična ulja koja, za razliku od umjetnih osvježivača, ne sadrže štetne kemikalije te ne oštećuju pluća i izazivaju alergije. Dovoljno je nekoliko kapi ulja nakapati na češer koji će miris ravnomjerno rasporediti po prostoriji te ga zadržati najmanje tri dana, kažu hrvatske kraljice čistoće.

PEĆNICA SE ČISTI BEZ RIBANJA
Pasta načinjena od vode i sode bikarbone očistit će pećnicu bez imalo truda. Obilato je namažite, a nakon četiri sata uklonite vlažnom krpom.
LIMUN UKLANJA TRAGOVE OD TEŠKIH UREĐAJA
Tvrdokorni tragovi teških predmeta na drvenom pokućstvu u trenu će nestati izribate li ih krpom namočenom u limunov sok.
KAMENAC NESTAJE U OCTU
Otopina octa i vode u omjeru
1:5 ukonit će mrlje od kamenca u kupaonici, ali i dezinficirati
pločice i školjku.
KROMIRANE POVRŠINE SJAJE SE UZ BRAŠNO
Za visoki sjaj kromiranih površina hrvatski odred za čistoću preporučuje poliranje brašnom

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message