Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hulahopke sa 100 lica: S njima se čisti pod i uklanaju pseće dlake, a odlične su i kao gumice

Hulahopke sa 100 lica: S njima se čisti pod i uklanaju pseće dlake, a odlične su i kao gumice
1

Mnogo je trikova koje možete upotrijebiti uz malu pomoć hulahopki, slavnih ženskih čarapa uz koje smo toliko vezane. Izradite gumice i trake za kosu, ulaštite cipele, ili psu napravite odjelce

VIDEO

Vjerojatno uvijek imate nekoliko pari hulahopki koje su poderane, ali stoje u ladici jer ih možete nositi ispod traperica, jednom kad bude - jako zima. No od njih možete napraviti i druga pomagala, koja će vam itekako olakšati život. Primjerice, vojnički trik s laštenjem cipela smotanim ženskim najlonkama, preporučuju nam i postolari, koji kažu da nijedna četka tako neće izglancati cipele od glatke kože. 

Zato, pomirite se da vaše omiljene hulhopke s rupicama mogu steći drugu namjenu i iskoristite ih reciklirajući ih na najbolji mogući način.

Izradite traku za kosu i gumice

Od izrezanih dugačkih traka možete isplesti dugačku pletenicu pa ju omotati oko kose. Naravno, hulahopke možete izrezati i poprijeko, u nešto tanjim krugovima i izvrsno će poslužiti i kao gumica za kosu koju i tako malo-malo izgubimo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Philippa (@philippaseeber)

Ulaštite cipele od glatke i od brušene kože

Osim što se najbolje glatka koža do visokog sjaja uglanca najlonkama, smotane u kuglu odlične će biti i za čišćenje cipela od brušene kože. Uz pomoć ovog trika dat ćete im još malo života. Dakle, kuglom od hulahopki prelazite preko cipela pokretima u jednom smjeru. Najlonska vlakna pokupit će prašinu, a tekstura kože postat će ljepša. Očistite na taj način i torbice i kapute odnosno jakne od brušene kože.

Očistite prašnjave svijeće

Možda vam već dulje vrijeme stoje na polici, a sada ih baš želite zapaliti. Svijeću stoga umetnite u jednu od nogavica hulahupke, a rolajući je naprijed natrag s nje će se pokupiti sva prašina.

Sigurno operite dječje igračke

Nogavica hulahopke izvrsno će poslužiti za pranje plišanaca u perilici rublja, jednom kada postanu toliko zaprljani. Osim što će se savršeno očistiti, očuvat će se oblika igračke, ali i krzno ili tkanina od koje je napravljen.

Učinkovito očistite podove

Navucite na metlu ili partviš izrezanu nogavicu, i zbog toga nećete imati više prašine u stanu nego kad ste krenuli pometati. Mrežasta struktura ženske čarape će zadržati prašinu. Nakon čišćenja, hulahopku skinite i isperite pod vodom. 

Svi trikovi na jednom mjestu: Skini naljepnicu, očisti prašinu i tepihe, izvadi žvaku iz kose...
Svi trikovi na jednom mjestu: Skini naljepnicu, očisti prašinu i tepihe, izvadi žvaku iz kose...

Skrojite psu odijelce 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hannah Winkworth (@winkworthh)

Možda vam se ljubimac pretjerano linja ili vam dolaze gosti koji će ga mazeći samo napraviti nered s hrpom dlaka koje će mu skinuti, pa mu privremeno možete odjenuti odijelo koje će zadržati dlake.  

Testirajte drvene površine

Ako ste u frazi bojenja namještaja, glancanjem hulahopkom svaku drvenu površinu možete provjeriti je li dovoljno glatka da se ide u sljedeću fazu. Par hulahopki najbolje je omotati oko dlana, i nekoliko puta prijeći po drvenoj površini. Ako nakon toga vlakna vire iz hulahopki, znači da brušenje trebate ponoviti - sve do onda kada hulahopke više ne budu imale oštećenja.

Pokupite dlaka s namještaja

Kauč može postati "dlakav" od krznatog prijatelja u kratko vrijeme, ali nikako neće više biti primamljiv za sjesti. Hulahopkom omotanom oko ruke zato trljajte površinu s dlakama, a statični elektricitet bi trebao odraditi posao.

Make up trikovi kako šminkom dobro prikriti crvenilo na licu
Make up trikovi kako šminkom dobro prikriti crvenilo na licu

Osušite plodove i biljke

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amber Tunstall (@amber_briony)

Ako imate prostora, napravite konstrukciju i preko nje navucite hulahopku, a kroz koju će strujiti zrak i lako osušiti vaše lješnjake koji ubrzo dozrijevaju, orahe ili biljke za čaj. 

Zaštite luk da ne postane pljesnjiv

Svaku glavicu bilo bi dobro umetnuti u hulahopku, a zatim zavezati čvor. Na ovaj način omogućit će se je cirkuliranje zraka između glava luka zbog čega neće doći do pojave plijesni. 

Filtrirajte zemlju za biljke

Prije nego presadite biljku u lončaricu, preko rupica plastične tegle stavite komad hulahopke. U slučaju da biljku previše zalijete, zadržat će zemlju, a propustiti samo vodu.

Trikovi kako prati odjeću da dulje bude kao nova: Traper, kupaće kostime, svilu, kašmir...
Trikovi kako prati odjeću da dulje bude kao nova: Traper, kupaće kostime, svilu, kašmir...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru