Lifestyle

Komentari 0

Hulahopke sa 100 lica: S njima se čisti pod i uklanaju pseće dlake, a odlične su i kao gumice

Hulahopke sa 100 lica: S njima se čisti pod i uklanaju pseće dlake, a odlične su i kao gumice

Mnogo je trikova koje možete upotrijebiti uz malu pomoć hulahopki, slavnih ženskih čarapa uz koje smo toliko vezane. Izradite gumice i trake za kosu, ulaštite cipele, ili psu napravite odjelce

Vjerojatno uvijek imate nekoliko pari hulahopki koje su poderane, ali stoje u ladici jer ih možete nositi ispod traperica, jednom kad bude - jako zima. No od njih možete napraviti i druga pomagala, koja će vam itekako olakšati život. Primjerice, vojnički trik s laštenjem cipela smotanim ženskim najlonkama, preporučuju nam i postolari, koji kažu da nijedna četka tako neće izglancati cipele od glatke kože. 

Zato, pomirite se da vaše omiljene hulhopke s rupicama mogu steći drugu namjenu i iskoristite ih reciklirajući ih na najbolji mogući način.

Izradite traku za kosu i gumice

Od izrezanih dugačkih traka možete isplesti dugačku pletenicu pa ju omotati oko kose. Naravno, hulahopke možete izrezati i poprijeko, u nešto tanjim krugovima i izvrsno će poslužiti i kao gumica za kosu koju i tako malo-malo izgubimo.

Ulaštite cipele od glatke i od brušene kože

Osim što se najbolje glatka koža do visokog sjaja uglanca najlonkama, smotane u kuglu odlične će biti i za čišćenje cipela od brušene kože. Uz pomoć ovog trika dat ćete im još malo života. Dakle, kuglom od hulahopki prelazite preko cipela pokretima u jednom smjeru. Najlonska vlakna pokupit će prašinu, a tekstura kože postat će ljepša. Očistite na taj način i torbice i kapute odnosno jakne od brušene kože.

Očistite prašnjave svijeće

Možda vam već dulje vrijeme stoje na polici, a sada ih baš želite zapaliti. Svijeću stoga umetnite u jednu od nogavica hulahupke, a rolajući je naprijed natrag s nje će se pokupiti sva prašina.

Sigurno operite dječje igračke

Nogavica hulahopke izvrsno će poslužiti za pranje plišanaca u perilici rublja, jednom kada postanu toliko zaprljani. Osim što će se savršeno očistiti, očuvat će se oblika igračke, ali i krzno ili tkanina od koje je napravljen.

Učinkovito očistite podove

Navucite na metlu ili partviš izrezanu nogavicu, i zbog toga nećete imati više prašine u stanu nego kad ste krenuli pometati. Mrežasta struktura ženske čarape će zadržati prašinu. Nakon čišćenja, hulahopku skinite i isperite pod vodom. 

Skrojite psu odijelce 

Možda vam se ljubimac pretjerano linja ili vam dolaze gosti koji će ga mazeći samo napraviti nered s hrpom dlaka koje će mu skinuti, pa mu privremeno možete odjenuti odijelo koje će zadržati dlake.  

Testirajte drvene površine

Ako ste u frazi bojenja namještaja, glancanjem hulahopkom svaku drvenu površinu možete provjeriti je li dovoljno glatka da se ide u sljedeću fazu. Par hulahopki najbolje je omotati oko dlana, i nekoliko puta prijeći po drvenoj površini. Ako nakon toga vlakna vire iz hulahopki, znači da brušenje trebate ponoviti - sve do onda kada hulahopke više ne budu imale oštećenja.

Pokupite dlaka s namještaja

Kauč može postati "dlakav" od krznatog prijatelja u kratko vrijeme, ali nikako neće više biti primamljiv za sjesti. Hulahopkom omotanom oko ruke zato trljajte površinu s dlakama, a statični elektricitet bi trebao odraditi posao.

Osušite plodove i biljke

Ako imate prostora, napravite konstrukciju i preko nje navucite hulahopku, a kroz koju će strujiti zrak i lako osušiti vaše lješnjake koji ubrzo dozrijevaju, orahe ili biljke za čaj. 

Zaštite luk da ne postane pljesnjiv

Svaku glavicu bilo bi dobro umetnuti u hulahopku, a zatim zavezati čvor. Na ovaj način omogućit će se je cirkuliranje zraka između glava luka zbog čega neće doći do pojave plijesni. 

Filtrirajte zemlju za biljke

Prije nego presadite biljku u lončaricu, preko rupica plastične tegle stavite komad hulahopke. U slučaju da biljku previše zalijete, zadržat će zemlju, a propustiti samo vodu.

 

Najčitaniji članci