Obavijesti

Lifestyle

Humanitarna udruga „Renato- Kuhari bez granica“

Humanitarna udruga „Renato- Kuhari bez granica“
3

Udruga "Renato-Kuhari bez granica" aktivno je započela s radom u listopadu 2014., te joj je primarni cilj osiguravanje besplatnog ultrazvučnog pregleda za djecu kojoj je to potrebno

Poznati kuhar Branko Ognjenović objašnjava koji su ga događaji potaknuli na osnivanje Udruge "Renato- Kuhari bez granica". 

Brankova priča

Kada je Renato umro, na njegovu grobu sam dao svoje obećanje da ću učiniti nešto da se ovakve tragedije ne dogode drugima. Naime, moj sin Renato umro je od puknuća srčane aorte. U bolnici sam dobio informaciju da je Renato imao urođenu srčanu manu za koju nismo znali jer nikada nije bilo naznaka da je bolestan.

Odlučio sam osnovati Udrugu „Renato - kuhari bez granica“ koja će okupljati kolege kuhare iz cijelog svijeta. Primarni cilj Udruge je omogućiti djeci ultrazvuk srca, ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, cilj je Udruge potaknuti roditelje da na vrijeme reagiraju i omoguće ultrazvuk srca svojoj djeci. Svatko tko želi da njegovo dijete napravi ultrazvuk srca može se javiti u Udrugu za pomoć, a Udruga će svojim djelovanjem omogućiti da se pregled izvrši u minimalnom roku.

Ultrazvuk srca je pregled na koji se putem javnog zdravstva čeka i po nekoliko mjeseci, a u privatnoj praksi moguće ga je napraviti u roku od nekoliko dana uz naknadu od 500 kn. Udruga omogućava da se pregled napravi besplatno, odnosno Udruga će snositi troškove pregleda. Sredstva će se prikupljati organiziranjem humanitarnih večera koje se organiziraju za potrebe poslovnih partnera, raznih poduzeća i ostalih institucija koje na račun Udruge uplaćuju troškove za večeru, a koji uključuju i naknadu angažmana kuhara bez granica.

Skupljena sredstva Udruga će, prije svega, koristiti za ostvarenje primarnog cilja zbog kojeg je i osnovana, ali i za svoje ostale ciljeve: humanitarne akcije, edukacije, radionice i ostale vrste djelovanja u svrhu promocije zvanja kuhara i sačuvanja ugleda struke, kako kod djece tako i kod odraslih, te poticanje školovanja, usavršavanja i osposobljavanja budućih generacija u zvanje kuhara. 

Svakom djetetu socijalno ugroženog statusa, koji se želi školovati za kuhara, Udruga će pomoći kroz školovanje, bilo da se radi o kupovini knjiga, pomoći oko stjecanja prakse, troškovima školovanja i slično.

Spasimo li jedno dijete na ovaj način, puno smo učinili. Da je Renato napravio ultrazvuk srca na vrijeme, možda bi danas bio živ.

Račun Udruge otvoren je u Raiffeisen Bank d.d.

IBAN: HR5024840081107060837

SWIFT: RZBHHR2X

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak