Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Hygge - je uživanje u trenutku, no kako ga zapravo postići?

Hygge je zapravo danska filozofija življenja i odnosi se na uživanje u trenutku, no da biste se potpuno opustili u svoja četiri zida, potrebno je stvoriti jedinstveni dizajn tipičan za skandinavsko podneblje

VIDEO

Samo zamislite bilo koji film ili seriju koje potpisuju sjevernjaci i bit će vam jasno da je riječ o ljudima koji imaju jedinstven ukus za estetiku i uređenje životnog prostora.

To je zato što je Dancima upravo dom sjedište hyggea, filozofije koja kaže da živjeti treba jednostavno, uz osjećaj zajedništva, topline i ugode. Većina Danaca izbjegava restorane i kafiće jer smatra da se hygge najviše doživljava upravo u domu. 

Toplina svijeća

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je ujedno i razlog zašto se toliko pomno bira svaki detalj za uređenje interijera. Jedan od važnijih detalja u uređenju doma po hygge receptu jest – svjetlo, posebice ono koje najviše povezuje s prirodom, a to su svakako svijeće.

 

A post shared by Halo Concept (@halo_concept) on

Naime, čak 85 posto Danaca tvrdi da ih na hygge najviše asociraju upravo svijeće. Ne postoji nijedan hygge dom bez hyggekroga, odnosno udobnoga kutka u domu koji će vam omogućiti opušteno uživanje u knjizi i toplom piću. Kako biste osigurali takav kutak u domu, detalji su ključni. 

Kombinirajte uzorke

Naime, osim svijeća i kamina, zaigrajte se pri uređenju doma predmetima kao što su keramika ili, recimo, knjige. Koncept hyggea se i svodi na čitanje dobre knjige u trenutku odmora, pa zašto onda njima ne obogatiti kako svoju dušu, tako i svoj interijer?

Osim toga, svakako si dopustite eksperimentiranje s različitim uzorcima deka i jastučića. Deke mogu biti od toplijeg materijala, kao što su vuna ili flis, ili, pak, od pamuka. Najjednostavniji savjet pri uređenju doma po hygge konceptu bio bi – razmišljajte taktilno.

Bitan je osjećaj koji vam pobuđuje dodirivanje pojedinih predmeta te biste upravo zbog toga svoj dom trebali obogatiti raznovrsnim teksturama.

Ključni su detalji

 

A post shared by Kan & Khan (@kan_and_khan) on

Hygge je u malim stvarima i promjenama koje imaju dalekosežan efekt. Naposljetku, možete proći bez ijedne potrošene kune - topla šalica kave, pjenušava kupka ili ukrašavanje zidova omiljenim fotografijama.

Za one koji znaju uživati 

 

A post shared by Fazl Socks (@fazlsocks) on

Uz hygge filozofiju i uređenje doma, svaki dan može biti harmoničan i opušten, ali najugodniji će biti povratak u svoj mirni kutak nakon stresnog dana na poslu. 

Obilježja dizajna

Jednostavnost - Hygge je sličan skandinavskom stilu, ali uz dodatak tekstura, materijala i svijeća 

Svijeće - Čak 85 posto Danaca tvrdi da ih uz hygge veže upravo nježna svjetlost svijeća 

Deke - O uživanju uz meke deke ne treba previše filozofirati, jednostavno ih treba svaki interijer 

Drveni predmeti - Predmeti izrađeni od drveta imaju nešto čarobno u sebi. Približavaju nas prirodi i jednostavni su kao i hygge.

Kamin - Vatra koju gledate dok gori stvara osjećaj topline te se kamin kao takav smatra primarnim sjedištem hyggea.
Ako nemate kamin, svijeće su bezvremenska alternativa za kojom uvijek rado posežemo u hladnijim danima. Bez svijeća apsolutno nema hyggea! One jednostavno stvaraju osjećaj emocionalne ugode.

 

A post shared by Hygge Life (@hyggelife) on

Hyggekrog - Poseban kutak u domu koji je samo vaš i u koji se obožavate zavući te ušuškani pod dekom uživati u šalici čaja i knjizi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru