Lifestyle

Komentari 7

I Hrvate dirnula njezina smrt: 'Hvala ti Louise Hay na svemu'

Mnogi su priznali kako im je preokrenula život i spasila ih dok su bili u najmračnijim periodima života. Louise Hay je bila žena koja je mnogima pomogla svojim iskustvom

Ova snažna žena bila je inspiracija mnogim ljudima diljem svijeta. Njezini mudri duhovni savjeti mnoge su spasili u kritičnim fazama života. Louise Hay je imala strašno težak i traumatičan život, no svojim je primjerom pokazala kako je moguće krenuti dalje sa životom i ponovno biti sretan i ispunjen pozitivnom energijom.

U svojoj 90. godini ova pionirka intuitivnog samoizlječenja preminula je jučer, 30. kolovoza okružena obitelji i voljenima. 

Među njezinim najpoznatijim knjigama su “Kako iscijeliti duh i tijelo", “Možete izliječiti svoj život”, “Volite svoje tijelo” i “Snaga je u vama”.

Pokušavala je ljudima objasniti da njihove misli kreiraju njihove živote, na primjer, ako je netko stalno negativan, teško da će mu se u životu događati dobre stvari, jer svojom energijom koju odašilje može privući samo loše. Smatrala je da male radosti spašavaju od srčanog udara.

- Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Srce s ljubavlju šalje radost kroz tijelo. Kad si uskraćujete radost i ljubav, srce vene i postaje hladno. Zbog toga se usporava protok krvi te se otvara put nastanku anemije, angine i infarkta. Zato biste trebali obraćati pozornost na male radosti koje vas okružuju, jer ako godinama istiskujete svaku radost iz srca, ono propada zbog patnje, a to može dovesti do srčanog udara - objašnjavala je Hay. 

Uvijek je isticala da su bilo kakvi bolovi izazivani osjećajem krivnje.

Ova motivacijska govornica i spisateljica privlačila je ljude i rado su je slušali, čitali njezine knjige iz kojih su crpili snagu da i sami promijene nešto u svojem životu, pogotovo način na koji razmišljaju i doživljavaju stvari...

Kao i mnoge druge u svijetu, i Hrvate je duboko dirnula njezina smrt. Naši čitatelji zahvalili su joj komentarima ispod članka o njezinoj smrti

Ovo su neki od njih:

Obitelj je u obavijesti na Facebooku o njezinoj smrti, zamolila obožavatelje da napišu na koji način ih je Louise dirnula. Više od 22.000 ljudi je odgovorilo. Ovo su neki od njih:

Izdvojili smo neke od njezinih motivacijskih citata:

"Svaka misao kreira našu budućnost.”

“Imate moć iscijeliti svoj život, morate to znati. Mi tako često mislimo da smo bespomoćni, ali nismo. Uvijek imamo moć naših misli, svjesno koristite tu svoju moć.”

“Pogledajte probleme u svom životu. Zapitajte se: ‘Kakvim mislima sam to stvorila?'”

“Svakoj negativnoj misli koja se pojavi u mom umu kažem „van“! Niti jedna osoba, mjesto ili stvar nema nikakvu moć nada mnom, jer ja sam jedini mislilac u mojoj glavi. Sama stvaram svoju realnost i svaku osobu u njoj.”

“Svaki put kada meditirate, svaki put kada vizualizirate ozdravljenje, svaki put kad kažete nešto za iscjeljivanje cijele planete, povezujete se s istomišljenicima diljem planete koji rade istu stvar.”

“U beskonačnosti života u kojoj postojim, sve je savršeno, cjelovito i potpuno, odabirem ne vjerovati u stara ograničenja i oskudicu, sada odlučujem vidjeti sebe.  Onako kako svemir vidi mene – savršenu, cjelovitu i potpunu.”

“Ljubav nikada nije izvan nas; ljubav je u nama.”

“Budite spremni za ljubav kada dolazi. Pripremite teren i budite spremni  njegovati ljubav. Budite ljubazni i bit ćete dopadljivi. Budite otvoreni i prijemčivi za ljubav.”

“Samoodobravanje i samoprihvaćanje u sadašnjosti su ključni za pozitivne promjene u svakom području našeg života.”

“Duhovno rastem kada prihvaćam odgovornost za svoj život.”

“Budite spremni poduzeti prvi korak, bez obzira koliko mali on bio. Koncentrirajte se na činjenicu da ste spremni učiti. Apsolutna čuda će se dogoditi.”

“Možda ne znamo kako oprostiti, a mnogi ni ne žele oprostiti; ali kada kažemo da smo spremni oprostiti započinjemo praksu iscjeljenja.”

Afirmacije Louise Hay za uspješan život:

Više o Louise Hay pročitajte: 

Louise Hay: 'Silovao me susjed kad sam imala samo 5 godina'

Louise Hay: Promijenite li svoje misli, mijenjat će se i vaš život

Ozdravljenje mislima: Kako uspješno iscijeliti duh i tijelo
 

Najčitaniji članci