Show

Komentari 9

Ikona pokreta 'samopomoći': U 91. godini umrla je Louise Hay

Ikona pokreta 'samopomoći': U 91. godini umrla je Louise Hay

Objavila je više 17 knjiga o samopomoći te do kraja života držala predavanja kojima je pomogla milijunima ljudi. Preminula je u svom domu, okružena najmilijima

Naša draga prijateljica Louise Hay preminula je prirodnom smrću, a bila je okružena svojim najmilijima, objavljeno je na Facebook stranici autorice.

Louise je bila ikona pokreta samopomoći nakon što je počela širiti svoju filozofiju kojom je tvrdila da način razmišljanja oblikuje naš svijet.

Imala je teško djetinjstvo. Zlostavljao ju je očuh, a kad je imala pet godina silovao ju je susjed. Zbog problematičnog ponašanja izbačena je iz škole. Rodila je kad joj je bilo 16, a dijete je dala na posvajanje.

Završila je u New Yorku gdje je postala model i udala se za uspješnog biznismena.

Rak grlića maternice dijagnosticiran joj je 1977. godine, a za to je krivila teško djetinjstvo i majku koja ju je zanemarivala. Odbila je liječenje, posvetila se zdravoj prehrani, afirmacijama i 'opraštanju'. Šest mjeseci kasnije rak je nestao pa je svoju filozofiju odlučila podijeliti.

Tada je napisala svoje prvo djelo 'Heal Your Body'. Objavila je više 17 knjiga o samopomoći te do kraja života držala predavanja kojima je pomogla milijunima ljudi.

Njezina imovina bit će donirana u dobrotvorne svrhe.

Najčitaniji članci