Lifestyle

Komentari 13

'I najbolji hoteli imaju stjenice': Provjerite kako ćete ih pronaći

'I najbolji hoteli imaju stjenice': Provjerite kako ćete ih pronaći

Stjenice neće samo upropastiti nečiji boravak u hotelu, nego vas mogu slijediti i kući jer se mogu pričvrstiti za odjeću ili prtljagu. Evo konkretnih savjeta kako to izbjeći

Ne morate sami raditi krevet. Čiste ručnike dobijete svakog dana. Ne morate namještati budilicu. Kad uđete u hotel kako biste se odmorili, ne morate brinuti ni o čemu. Osim o stjenicama, piše Rd.


POGLEDAJTE VIDEO:

Ništa ne može upropastiti odmor i pretvoriti ga u noćnu moru kao što to mogu stjenice. Bez obzira na cijenu i lokaciju, možete ih pronaći posvuda.

- Stjenice ne brine socioekonomski status. One samo žele izvor hrane. Čak i najbolji hoteli imaju stjenice, objašnjava Ken Unger, predsjednik Suburban Pest Control deratizacijske tvrtke.

Evo kako ih pronaći u sobi.

Krevet

Naravno, najočitije mjesto za stjenice je krevet. Provjerite kako izgleda madrac, a pogledajte i ispod njega. Pregledajte spojeve, pukotine i letvice jer i oni mogu pružiti idealno mjesto za skrivanje malih napasti.

Namještaj

Stjenice će se udomaćiti i u tapeciranom namještaju, stolcima, sofama i sličnim mjestima. Dodatno, mogu se skrivati u noćnim ormarićima, na policama, ali i u prtljazi.

Ostalo

Prilikom pregleda sobe potražite i druge znakove njihova prisustva, a nisu samo uginule bube. Pogledajte postoje li negdje sitne crvene krvave mrlje, osobito na plahtama i madracu. To znači da su se stjenice već hranile na nekome, a osoblje hotela nije promijenilo posteljinu.

Ako mislite da ste pronašli stjenice, o tome odmah obavijestite hotelsko osoblje koje u tom slučaju treba zvati službu za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. S druge strane, postoje mjere koje možete poduzeti kako biste izbjegli susret s tim malim krvopijama.

Naravno, prije prijave u hotel možete provjeriti recenzije i vidjeti je li se već tko od gostiju požalio na stjenice. Na stranici Bedbugreports.com uključili su žalbe na jednom mjestu, pa tako možete provjeriti mjesta i gradove koje želite posjetiti. Ako ste pronašli žalbu koju je nezadovoljni turist pisao nedavno, bježite odatle glavom bez obzira.

Čak i ako ne vidite hotel na listi, svakako ga temeljito provjerite prije nego što platite smještaj. I naravno, ako primijetite stjenice, ne zaboravite pomoći drugim turistima te svoje otkriće objavite na internetu kako biste upozorili druge.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci