Lifestyle

Komentari 29

I to postoji... Kako od banane napraviti 'slaninu' za vegane?

I to postoji... Kako od banane napraviti 'slaninu' za vegane?

Prošle godine svi su radili kruh od banane, a sada se kao trend pojavio 'špek' od bananinih kora. Društvene mreže prepune su recepata kako napraviti ovu vegansku poslasticu

Kore od banane bogate su hranjivim sastojcima poput esencijalnih aminokiselina i vlakana, a sadrže i  antioksidanse. Ako ćete ih jesti, pazite iz kakvog uzgoja dolaze kako biste smanjili količinu pesticida na kori, ali ipak ćete ih trebati dobro oprati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Da bi napravili 'špek' od bananine kore, treba vam jednostavna marinada i friteza na vrući zrak ili tavica.

Kako napraviti 'banana špek'

1. Odberite nešto zrelije banane i ogulite višak mesa s unutarnje strane kore.

2. Napravite marinadu od kokosovog umaka, maslinovog ulja, paprike, češnjaka u prahu, javorovog sirupa i malo soli, ili dodajte neke druge začine prema svojoj želji.

3. Pomiješajte kore s marinadom i pričekajte 15-ak minuta da se okusi prožmu.

4. Kore tada možete prepeći na tavici, 2-3 minute sa svake strane ili ih staviti u fritezu na vrući zrak na oko 10 minuta.

Ovako pripremljenu koru od banane možete jesti zasebno, a možete ju staviti i na salatu. Dobra je i u sendviču, a možete ju staviti i na pečeno povrće, piše MBG.

Najčitaniji članci