Lifestyle

Komentari 1

Idealna krema za vrućine: Mora biti lagana te vrlo hidrirajuća

Idealna krema za vrućine: Mora biti lagana te vrlo hidrirajuća

Sve toplije vrijeme znači da se naša koža pretjerano znoji, odnosno treba joj prilagoditi njegu. Lice reagira na vanjske podražaje i atmosferilije, stoga je najbolje promijeniti rituale

Tijekom visokih vrućina i velikih temperatura zraka, važno je odabrati kremu za njegu kože koja će hidratizirati kožu, ali istovremeno biti lagana i neće začepiti pore. 

Lagana tekstura

Odaberite kreme koje imaju laganu teksturu poput gelova ili losiona umjesto teških i masnih formula. Laganija tekstura omogućuje koži da diše, što smanjuje rizik od začepljenih pora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Visoki postotak hidratacije

Iako vrućina može izazvati znojenje, važno je održavati hidrataciju kože. Odaberite kreme koje pružaju intenzivnu vlažnost bez masnog osjećaja. Odličan dodatak svakodnevnom beauty ritualu su kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu ili aloe veru jer su lagane i efikasne.

Zaštita od sunca

UV zrake mogu biti štetne čak i tijekom visokih temperatura. Odaberite kremu koja pruža zaštitu od sunca sa SPF faktorom. Preporučuje se korištenje kreme s SPF 30 ili više i redovito nanošenje kako biste zaštitili kožu od oštećenja od sunca.

Jednostavna formula

Izbjegavajte kreme s mirisima, umjetnim bojama i drugim dodacima koji mogu iritirati kožu tijekom vrućina. Jednostavne, blage formulacije često su najbolji izbor u takvim uvjetima.

Formule za osjetljivu kožu

Ako imate osjetljivu kožu, potražite kreme posebno formulirane za tu svrhu. Takvi proizvodi obično su blagi, hipoalergeni i ne sadrže iritirajuće sastojke. Baš kao zimske, tako su i ljetne kreme za osjetljivu kožu obogaćene posebnim sastojcima koji paze da ona ne 'bukne'.

Bitno je pritom znati da je svaka koža drugačija, odnosno njezina kvaliteta i zdravlje ovise o tome kako se prema njoj ponašamo, na koji način živimo i slično.

Potrebno je piti dovoljno vode, kako bismo je njegovali iznutra te kako bi bila elastična i meka. Kremama si pomažemo, no bitno je njegovati se izvana i iznutra. Stižu vrućine, stoga nam je potrebno više vode, ne samo koži već i čitavom organizmu.