Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

9 prirodnih hidratantnih krema koje možete pronaći u kuhinji

9 prirodnih hidratantnih krema koje možete pronaći u kuhinji
8

Organski med ima antimikrobna svojstva, može pomoći u zacjeljivanju rana i djeluje protuupalno. Maslinovo ulje ima visok sadržaj vitamina E, koji se često koristi u proizvodima protiv starenja, a zob umiruje kožu

VIDEO

Kad pogledate sastav na nekim od omiljenih prirodnih proizvoda za njegu kože, vjerojatno ćete vidjeti mnoge sastojke koje prepoznajete iz svoje smočnice.

Mnoge od tih istih namirnica zdrave su i kada se primjenjuju lokalno. Ako želite eksperimentirati s novom maskom za lice ili napraviti ulje za tijelo, vjerojatno ćete pronaći ono što vam treba kod kuće. Postoje i mnoga istraživanja koja podupiru ove tvrdnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Med

Med, ili još bolje Manuka med jedan je od najmultifunkcionalnijih artikala u vašoj kuhinji. Što se tiče njege kože, istraživanja su otkrila da sirovi, organski med ima antimikrobna svojstva, može pomoći u zacjeljivanju kožnih rana i djeluje protuupalno.

Kako doma napraviti savršenu pedikuru - jednostavno možete do prave salonske kvalitete
Kako doma napraviti savršenu pedikuru - jednostavno možete do prave salonske kvalitete

Isprobajte kod kuće: Manuka med nedavno je postao popularan kao sredstvo za pranje lica - jednostavno ga nanesite na navlaženu kožu i uklonite toplom krpom. Možete ga koristiti i kao ljekovitu masku jednom tjedno nanošenjem tankog sloja na čistu kožu oko 10 minuta, prije ispiranja toplom vodom.

Kokosovo ulje

Ova moderna kućna namirnica koristi se za sve. Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama koje mu daju antibakterijska svojstva, pomažu koži povećati proizvodnju kolagena i može poboljšati razinu vlažnosti i funkciju barijere. Mnogi ga vole jer smatraju da se lakše upija od drugih, gušćih ulja.

Kod kuće: Djeluje kao izvrsna baza za većinu DIY kozmetičkih proizvoda. Isprobajte ga s morskom soli za hidratantni piling za tijelo.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje ima visok sadržaj vitamina E, koji se često koristi u proizvodima protiv starenja. Kada se primjenjuje lokalno, može pomoći u smanjenju oksidativnog stresa na koži i kosi. Također djeluje protuupalno za kožu koja je oštećena uslijed izlaganja suncu, prema istraživanjima. 

Isprobajte ga kod kuće: Organsko, djevičansko maslinovo ulje obično se koristi za čišćenje zbog visokog sadržaja antioksidansa i sposobnosti skidanja čak i najtvrdokornije šminke. Čak i ako niste za čišćenje uljem, jedna kap po oku čini izvrsno sredstvo za uklanjanje šminke.

Olive oil

Zob

Zob, ekstrakt zobi i koloidna zob omiljeni su sastojci proizvoda za njegu osjetljive kože, jer se pokazalo da umiruju nadraženu kožu. Istraživanja pokazuju da je to zbog protuupalnih svojstava, kao i antihistaminskih učinaka, zbog čega se često koristi i za ublažavanje atopijskih alergijskih reakcija.

Isprobajte kod kuće: Pokušajte napraviti kupku od koloidne zobi ili zobi samljevene u fini prah, tako da se pomiješa s vodom, koja je posebno učinkovita za svaki svrbež, uzrokovan suhom kožom. Umiješajte 1 šalicu u toplu vodu za kupanje.

Napravite sami prirodni piling za cijelo tijelo i osvježite si kožu
Napravite sami prirodni piling za cijelo tijelo i osvježite si kožu

Avokado i ulje avokada

Spasitelj je za njegu kože zahvaljujući mnoštvu voskova, minerala, proteina i vitamina, a studije pokazuju da može biti hranjivi antioksidans za kožu. Također treba napomenuti da se u jednoj studiji pokazalo da ulje avokada, koje se ekstrahira iz pulpe, povećava sintezu kolagena.

Kod kuće: Postoji mnogo maski od avokada za kućnu upotrebu, a mnoge uključuju i druge stavke na ovom popisu, poput meda, jogurta i zobi. Za početak, polovica zgnječenog avokada dobra je baza.

Suncokretovo ulje

Studije su pokazale da će ovo vjerojatno biti jedna od vaših najboljih prirodnih opcija za poboljšanje funkcije barijere kože - ovo je ulje s visokim udjelom linolne kiseline te poboljšava hidrataciju kože i sintezu lipida, bez iritacije. Također se pokazalo nekomedogenim.

Isprobajte ga kod kuće: Ako želite ulje za pranje lica, osobito ako ste skloni aknama, ulje sjemenki suncokreta bit će idealno za čišćenje, zapravo, mnoga popularna ulja za pranje lica sadrže taj sastojak. Možete ga koristiti i kao lagano ulje za tijelo, samo ga nanesite na mokru kožu.

Krastavac

Krastavac je jako umirujuć za umornu ili upaljenu kožu. Ne samo da visok sadržaj vode hidratizira, nego studije sugeriraju da i druge hranjive tvari u njegovom soku mogu pomoći u smanjenju oteklina.

Kod kuće: Ako imate vremena ujutro, preskočite valjke ili ohlađene žlice i odlučite se za ovaj stari recept - jednostavno stavite dvije ohlađene kriške na oči kako biste uklonili napuhnutost i energizirali kožu.

Cucumber slices, cosmetic cream jar and tonic mineral water in bottle, fresh green eucalyptus leaves, viewed above white background.

Mlaćenica ili jogurt

Fermentirani mliječni proizvodi sadrže mliječnu kiselinu, omiljenu među estetičarima i dermatolozima zbog nježnih svojstava pilinga i hidratacije. Također sadrže mnoštvo probiotika dobrih za mikrobiom kože, za koje nedavna istraživanja pokazuju da mogu biti korisni za kožu sklonu aknama ako se uzimaju oralno ili čak lokalno. Kombinacija ova dva aktivna sastojka čini izvrsnu njegu kože - jedno je istraživanje pokazalo da maske od prirodnog jogurta poboljšavaju vlažnost, elastičnost i sjaj kože.

Kod kuće: Prvo i najvažnije je da se uvijek odlučite za organske opcije bez dodanog šećera. Odatle možete napraviti razne maske s jogurtom kao bazom.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje je najpoznatije za njegu kose - mnogi navode da potiče rast kose, međutim, nema istraživanja koja bi to podupirala. Bez obzira na to, izvrstan je ovlaživač za kosu i tijelo.

Isprobajte ga kod kuće: Koristite ga kao hidratantnu kremu za tijelo ili ulje za kosu. Još jedna uobičajena upotreba je miješanje s maslinovim uljem, donosi MBG.

Ne spavate dovoljno? Evo kako se to vidi na koži lica, a i kako možete izgledu vratiti stari sjaj
Ne spavate dovoljno? Evo kako se to vidi na koži lica, a i kako možete izgledu vratiti stari sjaj
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku