Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Idealna rješenja za pranja svih zidova: Od opeke pa do tapeta

Ako vam zidovi nisu oprani godinama i trebaju temeljitije čišćenje, prvo provjerite njihovu završnu obradu. Mat obojeni zidovi su osjetljiviji, dok će se sjajniji završni slojevi lakše oprati vodom

Dreamstime
Foto: Dreamstime
0 komentara

Za pranje obojenih zidova trebat će vam:

 • Suha krpa 
 • Krpa od mikrovlakana
 • Meka spužva
 • Blaga tekućina za pranje posuđa

Prvo za uklanjanje upotrijebite suhu krpu. Mop s drškom olakšat će vam čišćenje. Uzmite krpu od mikrovlakana kako biste skinuli prašinu oko prekidača za svjetlo i sl. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Ako vam zidovi trebaju temeljitije čišćenje, prvo provjerite njihovu završnu obradu. Mat obojeni zidovi su osjetljiviji, dok će se sjajniji završni slojevi lakše oprati vodom. Pri tom imajte na umu da ovo vrijedi samo za perive  boje. Neperive boje ćete vodom i sredstvima skinuti. 

Woman looking at hair ends through magnifying glass ZA LJEPŠU KOSU Stručnjaci otkrili super trik: U šampon dodajte malo šećera!

Napunite kantu toplom vodom i blagom tekućinom za pranje posuđa. Umočite spužvu, a zatim je obrišite gotovo u potpunosti prije brisanja zidova, da spužva bude vlažna, a ne mokra jer bi u suprotnom kapljice mogle ostaviti tragove na zidu, lagano prebrišite i ostavite da se osuše.

Za manje mrlje i ogrebotine možete koristiti 'Magic Eraser', ali prvo ga testirajte neprimjetnom mjestu na zidu kako biste bili sigurni da neće utjecati na boju boje.

Za pranje tapeta potrebno je:

Prije nego što počnete, najbolje je provjeriti upute na web stranici proizvođača. Za stare i krhke tapete najbolje je preskočiti sve metode koje uključuju vodu.

 • Usisavač sa pričvršćenom četkom
 • Blaga tekućina za pranje posuđa
 • Meka spužva
 • Čist ručnik
Woman drawing flowers on chalkboard wall in multifunctional home NE TREBAJU VAM Feng shui zabrane: Sve ove stvari slobodno izbacite iz kuće

Pažljivo prijeđite usisavačem ili krpom za prašinu. Uvijek počnite pri vrhu zida i krenite prema dolje da prašina ne padne na područje koje ste već očistili.

Ako krpa nije dovoljna, kombinirajte toplu vodu s nekoliko kapi blage tekućine za pranje posuđa. Umočite meku spužvu, izvadite je i testirajte na neupadljivom mjestu, na primjer iza komada namještaja, upija li se voda u papir ili se slijeva. Ako ne, nježno prebrišite jedva vlažnom spužvom, a zatim čistim i suhim ručnikom.

Foto: Unsplash

Kako oprati zidove od cigle ili opeke, što će vam trebati:

 • Blaga tekućina za pranje posuđa
 • Četka za čišćenja sa čekinjama
 • Stari ručnici

Pomoću četke uklonite prašinu s cigle. U kantu tople vode dodajte blago sredstvo za pranje posuđa. Umočite četku od čekinja u otopinu i prođite preko svake cigle. Koristite stare ručnike za zaštitu poda od vode.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message