Pripremanje pizze kod kuće posebna je umjetnost. Donosimo vam detaljnu metodu za varijantu kakvu možda nikad niste jeli uz dva posebno slasna sastojka - prokulicu i inćune
Ideja za odličnu večeru: Pizza s prokulicama, inćunima i sirom
Bogata omega-3 kiselinom, ova pizza oduševit će i najveće sladokusce. Dan Richer iz Razza Pizze, u svojoj novoj kuharici 'The Joy of Pizza' donosi detaljnu metodu kako peći pizze kod kuće.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Upravo je jedna pizza privukla našu pozornost jer uključuje dvije namirnice koje posebno volimo, a to su prokulice i inćuni. Dva pomalo kontroverzna okusa sama po sebi, u ovoj pizzi, kombinirana su s mješavinom sira kako bi se napravila savršena pizza.
Inćuni su ovdje posebno istaknuti jer su dobar izvor omega-3. Osim toga, u ovom receptu spremani su u visokokvalitetnom maslinovom ulju, koje također ima svoje prednosti, prenosi MBG.
Sastojci:
gotovo tijesto za pizzu, 90 grama svježe mozzarelle (natrgane ili izrezane na komade), 10 grama naribanog talijanskog sira scamorze, 1 šalica srednje velikih prokulica s oguljenim vanjskim listovima (izrezana na tanke kriške), 1 žlica posebno pripremljenih inćuna (po receptu koji se nalazi niže), svježe naribani Parmigiano-Reggiano
Posebno pripremljeni inćuni - recept:
- Sastojci: 1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 100 grama oguljenih i zgnječenih cijelih režnjeva češnjaka, 200 grama slanih fileta inćuna, ispranih, namočenih i otkoštenih, ili kvalitetnih inćuna pakiranih u maslinovom ulju, ocijeđenih
- Priprema: Zagrijte maslinovo ulje i češnjak u malom loncu na srednjoj vatri. Nakon što češnjak počne poprimati boju, otprilike 5 minuta, dodajte inćune. Kuhajte, lomeći inćune stražnjom stranom žlice, dok se ne otope u ulju, a češnjak duboko omekša, oko 40 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Ovako pripremljeni inćuni čuvaju se u zatvorenoj posudi u hladnjaku otprilike 5 dana
Priprema:
Tijesto razvucite i prebacite na pobrašnjenu plohu. Rasporedite mozzarellu preko tijesta za pizzu do ruba, a zatim scamorzu i prokulice. Prelijte otopljenim inćunima. Zagrijte pećnicu na maksimalnu temperaturu, ako imate upotrijebite kamen za pečenje ili čelik koje ćete postaviti na rešetku. Kamen ili čelik apsorbiraju toplinu pećnice i prenose je na tijesto.
Prijenos topline na tijesto za pizzu neophodan je ako želite zapečenu hrskavu koricu. Predgrijavanjem pećnice najmanje sat vremena dobit ćete potrebnu koncentriranu toplinu koja vam je potrebna za izvrstan konačni proizvod. Pizza se mora peći 6 do 7 minuta. Postavite mjerač vremena na 3 minute. Provjerite pizzu nakon 3 minute kako biste provjerili je li sve teče po planu.
Inćune prethodno pripremite, a pizzu treba ispeći u roku 6 do 7 minuta, ali slobodno upotrijebite svoju intuiciju da biste saznali kada je pizza gotova. Poslužite odmah, posipano Parmigiano-Reggianom.