Ako imate viška suhog, starog kruha iskoristite ga u ovom prefinom jelu. Sve što će vam trebati je malo povrća i slanine, a dobit ćete preukusan složenac u manje od sat vremena
Lifestyle
Komentari 0
Ako imate viška suhog, starog kruha iskoristite ga u ovom prefinom jelu. Sve što će vam trebati je malo povrća i slanine, a dobit ćete preukusan složenac u manje od sat vremena
Sastojci:
Priprema:
Očišćenu i opranu cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu oko 5 minuta. Izvadite pa u istoj vodi blanširajte na kolutove izrezani poriluk. Na zagrijanome maslacu popržite brašno i zalijte mlijekom. Miješajte dok ne dobijete glatki bešamel umak te ga začinite vrhnjem, solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno posude za pečenje stavite malo bešamela i posložite ocijeđenu cvjetaču, pospite je sjeckanom slaninom, zatim posložite ploške kruha i prelijte opet umakom. Pospite parmezanom i majčinom dušicom te pecite oko 15 minuta.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+