Lifestyle

Komentari 2

Ideje kako zabaviti djecu kad zbog uporne kiše ne mogu van

Ideje kako zabaviti djecu kad zbog uporne kiše ne mogu van

Što se tiče aktivnosti u zatvorenom prostoru, plesni party je uvijek odlična ideja. Pomozite djeci osloboditi dio njihove naizgled beskrajne energije uz glasnu glazbu koja će im sagorjeti višak energije

Ako vas je kišno vrijeme zadržalo u kući, ne brinite se. Postoje brojne aktivnosti koje možete raditi u kući, a prigodne su za djecu svih dobnih skupina.

POGLEDAJTE VIDEO: Bebe koje padaju nasmijale čitav internet

Stručnjaci za roditeljstvo sastavili su popis najboljih aktivnosti za malu djecu, predškolce i osnovnoškolce, a svidjet će se i vašem unutarnjem djetetu!

Dječje i predškolske aktivnosti

1. Napravite tvrđavu od pokrivača

Kada dođe sljedeći kišni dan, napravite utvrdu u dnevnoj sobi i soba će imati drugačiji doživljaj za djecu. Zasigurno će provesti sate pod tvrđavom i biti zauzeta bojanjem, čitanjem knjiga ili igranjem s raznim igračkama. Iz nekog razloga dosadne stare igračke dobivaju novi život kada su pod krovom od deke.

2. Igrajte se skrivača

Iako je ovo najuobičajenija igra, mnoga mala djeca je vole. Iskoristite cijelu kuću i budite kreativni s pravilima igre. Na primjer, djeca mogu recitirati abecedu umjesto da broje do deset. Iako vam djecu vjerojatno neće biti teško pronaći, malo se pretvarajte kako ih je teško naći jer su se jako dobro sakrili.

3. Organizirajte plesnu zabavu

Što se tiče aktivnosti u zatvorenom prostoru, plesni party je uvijek odlična ideja. Pomozite osloboditi dio njihove naizgled beskrajne energije uz neku glasnu glazbu. Ples po kući pomoći će vam sagorjeti nagomilanu energiju, a usput ćete i vježbati.

Savjet za roditelje: Naravno, to možete raditi i s dječjim pjesmama, ali isprobajte i popis pjesama s pop i plesnom glazbom (koja je prilagođena djeci). Većina djece voli sve vrste glazbe, a što je ritam jači, to bolje.

4. Napravite zatvorenu stazu s preprekama

Ako tražite aktivnosti za malu djecu, staza s preprekama izvrstan je način da se malo poigrate. Vježbajte balansiranje, skakanje, hodanje unatrag, preskakanje i još mnogo toga. Vaši mališani će obožavati kretati se kroz stazu s preprekama, a vi je lako možete stvoriti sa svime što imate pri ruci, bez posebnih materijala ili potrepština.

5. Napravite sami domaći plastelin

Playdough ili plastelin je izvrsno sredstvo protiv dosade za kišne dane. Postoje razne vrste recepata koji uključuju sastojke koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Dopustite svojoj djeci da budu praktična u kuhinji te im pomozite u izradi plastelina jer ​​će im to pomoći da razviju ponos, osjećaj vlasništva i pripadnost. Radit ćete na matematici, znanosti i osjetilima odjednom.

Kada je plastelin gotov, dajte djeci kalupe za kolačiće i valjak, a ona će satima biti zauzeta s izradom. Kada je igra gotova, pohranite ga u plastičnu foliju, hermetičku posudu ili u vrećicu sa zipom za do šest mjeseci zabave.

Aktivnosti za stariju djecu

1. Pročitajte dobru knjigu

Pokrijte se s dekom, uzmite omiljenu knjigu i čitajte zajedno s djetetom - ili započnite čitanje knjiga koje imaju više dijelova poput Harryja Pottera ili Kronika Narnije. Čitajte naizmjence ili neka djeca čitaju kako bi bili usredotočeni i zainteresirani. Ako ste ranije napravili utvrdu s dekom, izvadite neke lampione ili svjetiljke i čitajte ispod utvrde za uzbudljivije i ugodnije iskustvo.

2. Znanstveni eksperimenti

Znanost je izvrstan način da se mozak pokrene, nauči djecu o uzroku i posljedici i izazove veliko uzbuđenje. Možete pretražiti Google kako bi pronašli nekoliko znanstvenih eksperimenta koje ćete pratiti i napraviti zajedno s djetetom. Ako ste odvažni, isprobajte neuredne eksperimente poput vulkana od sode bikarbone i octa.

3. Organizirajte natjecanje u papirnatim avionima

Neka djeca dizajniraju svoj vlastiti papirnati avion, a zatim neka se natječu u tome čiji dizajn može letjeti najdalje. Morat će testirati svoje STEM (znanost, tehnologija, inženjering i matematika) vještine. Ovo je sjajna aktivnost za kišni dan jer ne zahtijeva puno vremena za pripremu ili materijala. Osigurajte listove papira i slobodu pronalaženja materijala po kući za izradu najboljeg aviona. Velika djeca, pa čak i tinejdžeri zabavljat će se dizajnirajući, isprobavajući i prilagođavajući svoje avione.

4. Napravite potragu za blagom

Starijoj djeci će se ova igra zasigurno svidjeti jer će ih dovesti do vrijedne nagrade. Neka djeca odrede što će biti blago, a vi sastavite kartu koja će ih do tog blaga odvesti. Neka svaka stanica na karti bude mala aktivnost kao što su igre s kartama, trivijalna pitanja, vježbe, kućanski poslovi i slično. Svaka stanica je korak bliže k blagu. Blago mogu biti male nagrade, dodatno vrijeme pred ekranom, poseban slatkiš ili čak novčana nagrada.

Zabava za cijelu obitelj

1. Dan za gledanje filmova

Što je bolje od maženja s djecom, dekice i stolića prepunog grickalica za obiteljsku filmsku večer? Ne baš puno toga. Sljedećeg kišnog dana ili noći pretvorite obiteljsku sobu u vlastito kino. Pronađite film koji će se svidjeti cijeloj obitelji, smjestite se i uživajte u projekciji!

2. Dan za igranje društvenih igara

Ako biste radije provodili vrijeme s obitelji bez ekrana, isprobajte neku novu društvenu igru. Igranje društvenih igara izvrstan je način da provedete opušten dan kod kuće. Svidjet će vam se to što se vaša djeca odmaraju od ekrana, a ona će uživati ​​u tome što se s njima bavite i igrate. Ovisno o dobi djece, udružite se u parove ili neka najmlađi igraju s vama.

3. Kuhajte zajedno

Učinite kuhanje zabavnim tako što će vam djeca biti pomoćni kuhari koji će imati svoje posebne dužnosti. Ona mogu miješati, rezati uz nadzor ili postavljati papirnate tanjure, ukratko postoji posao za djecu svih dobnih skupina. Ne samo da će se osjećati važnima i korisnima, već će biti ponosni što su pomogli napraviti nešto.

Ako vam se ne da kuhati, isprobajte mješavinu za kolače u kutiji i zabavite se tijekom ukrašavanja. Ovo je izvrsna aktivnost za sve predškolce koji žele pomoći u kuhinji, piše Family Education.

Najčitaniji članci