Lifestyle

Komentari 0

Ideje kako zabaviti mališane na plaži - neka pokažu kreativnost

Ideje kako zabaviti mališane na plaži - neka pokažu kreativnost

Djeci je ljeto vjerojatno najdraže doba godine i vesele se morskim radostima, stoga ako poželite malo mira na plaži pokušajte zabaviti djecu da budu aktivna satima, a možete im se i pridružiti

Ljetni mjeseci donose mnoštvo razbibrige i veselja. Vrijeme je praznika i ne bi bilo loše da malo odmaknete djecu od igrica, mobitela i televizije. Provedite vrijeme na plaži, u prirodi i uživajte u moru. Godišnji odmor vrijeme je opuštanja - igrajte se morem, kamenčićima, školjkicama, loptama, kanticama, pijeskom...

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovisnost o mobitelima, igricama i društvenim mrežama je vrlo raširena pojava pa je bitno da ih potičete na boravak na otvorenom, u prirodi i pronađete što više zabave i aktivnosti na moru i plaži, kako bi djeca vrijeme provela u druženju i igranju. 

Boravak na plaži može poslužiti djeci za kreativne aktivnosti i stvaralaštvo. Korištenje prirodnih materijala potiče autonomiju, maštu te samostalnost u osmišljavanju i spontano učenje u skladu s njihovom znatiželjom.

Plivanje

S obzirom na to da je vrijeme koje provodite na moru najčešće okupirano plivanjem, iskoristite ga, uživajte u morskoj vodi i njezinim blagodatima, a pritom naučite dijete plivati. Postoje razni stilovi plivanja i ronjenja, stoga uvijek možete nadograditi i postojeće vještine mališana.

Pronalaženje kamenčića

Skupljanjem kamenčića možete ih učiti neke jednostavne matematičke radnje. Tražite da sakupljaju kamenja određenih veličina i oblika. Ako na plaži mogu pronaći kamene oblutke, neka ih posuše i oslikaju po želji, a neke ponesite kući za uspomenu. Za oslikavanje možete nabaviti razne flomastere, tempere, pastele i slične predmete.

Bojanje školjki

Istraživanje obale je možda najljepša aktivnost za djecu. Probudit će njihovu znatiželju i naučiti ih nešto novo. Neka pronađu školjke koje će poslije iskoristiti za izradu raznih predmeta i suvenira. Možete ponijeti i boje te im zadati zadatak da sve školjkice koje pronađu pobojaju u najdraže boje, ali nekim ekološkim bojama.

Kantice, maske, peraje...

Mnoštvo je predmeta koje možete ponijeti na plažu, a kojima će klinci biti oduševljeni i zabavljeni satima. Razne kantice, maske, peraje - to će ih držati satima okupiranima na plaži, a i u moru. 

Kule od pijeska

Pijesak je uvijek zanimljiv djeci. Pješčanu plažu možete iskoristiti i za crtanje i pisanje. Dajte dječjoj mašti na volju da crtaju što god požele u pijesku, pomoću vlastite ruke ili štapića. Odličan je i za smišljanje novih igara i aktivnosti. Ako imate lopatice, grabljice i kantice, neka ih djeca iskoriste za gradnju predivnih kula od pijesaka. Neka sagrade prekrasan dvorac ili bazen.

Lopta

Igranje s loptom može biti zabavna aktivnost - ne samo za djecu već za cijelu obitelj. Zabavite se igrajući razne igrice i smišljajući neke nove. Igrajte picigin, badminton, bacajte frizbi ili se jednostavno dobacujete loptom. Ponesite sve lopte koje imate kod kuće i zaigrajte sve igrice koje vam padnu na pamet.

 

Najčitaniji članci