Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Ideje za nezaboravni odmor: 11 najljepših bungalova na vodi

Ideje za nezaboravni odmor: 11 najljepših bungalova na vodi

Na Maldivima postoje stotine bungalova na vodi, a Grand Water Villa je na izoliranom i 'uvučenom' mjestu, s beskonačnim bazenom i odvojenim jacuzzijima

VIDEO

Nekad su oni što su tražili raj na otocima poput Fijija, Maldiva ili Tahitija mogli uživati samo u hotelskoj sobi s pogledom na ocean, a sada svaki od tih otoka u ponudi ima i drvene bungalove, poredane jedan uz drugi na kristalno čistom moru zbog kojeg turisti i dolaze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Danas se oni rade sa slamnatim krovovima i od drugih prirodnih, ali dugovječnih materijala, koji moraju biti i autohtoni i odgovarati okolini u kojoj se bungalovi postavljaju. Većina ih je luksuzno opremljena i na podu imaju staklo kako bi se cijelo vrijeme mogli diviti podmorju. Evo kako izgledaju neki od najspektakularnijih modernih bungalova smještenih na vodi:

1. Four Seasons Bora Bora, Francuska Polinezija

Na ovom nevjerojatnom dijelu zemlje bungalovi na vodi izgledaju kao dio prirode. Sve je bajkovito, bez obzira nalazite li se u prozračnoj dnevnoj sobi ili se kupate u kadi čija je izrada inspirirana prirodom. Ili pak na mjesečini plivate po rubu 'beskonačnog bazena'...

2. Song Saa Private Island, Kambodža

Iako Kambodža i nije mjesto na kojima ih očekujemo, Arhipelag Koh Rong je 2012. postao dom ovom nizu 'Robinson Crusoe' dvosobnih bungalova. Royal Villa bungalovi su rađeni od drveta, s ogromnim staklenim podom u dnevnoj sobi i terasom s bazenima.  

3. Laucala, Fiji

Ovaj bungalov na vodi izgleda kao pravo imanje, a okružuju ga ogromne terase s bazenima koji kao da ulaze među stijene na obali. Vila je izgrađena na privatnom otoku, a noćenje u njoj dođe oko 8800 dolara. 

4. One&Only Reethi Rah, Maldivi

Na Maldivima postoje na stotine bungalova na vodi, ali Grand Water Villa je na malo izoliranom mjestu, pa su bungalovi poznati i kao najprivatniji. Beskonačni bazen i odvojeni jacuzzi jamče da nećete puno vremena provoditi unutra.

5. Cayo Espanto, Belize

Casa Ventanas je inače prvi takav bungalov na vodi koji je izgrađen na ovom otoku, a prostire se na 1100 kvadratnih metara. Svjetla na staklenom podu mogu mijenjati boju, da se uvijek savršeno vidi život u podmorju.  

6. Hotel Palafitte, Švicarska

Ovaj bungalov u Švicarskoj pokazuje da takve građevine nisu rezervirane samo za otoke i tropsku klimu, a prvi je i jedini hotel u Europi koji je 'podignut na štulama'. Gradnja je djelo arhitekta Kurta Hoffmanna i grupe studenata, a hotel ima 26 bungalova od kojih svaki ima svoju terasu.  

7. St. Regis Bora Bora Resort, Francuska Polinezija

Ljetovanje u Overwater Royal Otemanu Villi je jedan od najekstravagantnijih načina za odmor, a noćenje stoji oko 5000 dolara. Bungalov se prostire na 3000 četvornih metara. 

8. Six Senses, Ninh Van Bay, Vijetnam

Jedna od ljepota ovih bungalova je što u velikoj mjeri dopuštaju da se unutrašnjost prostora spoji s prirodom, a idealan je primjer ova privatna destinacija na obali Vijetnama. Vila se prostire na 1600 četvornih metara, s bazenima, vanjskim tuševima i ručno rađenom drvenom kadom.  

9. Conrad Bora Bora Nui, Francuska polinezija

Nedavno je otvoren, ima dva bungalova, a napravljen je na mjestu nekadašnjeg Hilton Bora Bora Nui. Bungalovi Presidential Villas imaju sobe sa saunama, tri spavaće sobe, bazen, bar i igralište u najljepšem susjedstvu na svijetu.

Stigao u Vijetnam: Kim izbacio američke novinare iz hotela
Stigao u Vijetnam: Kim izbacio američke novinare iz hotela

10. Rosewood Mayakoba, Meksiko

Privatno pristanište Deluxe Overwater Lagoon Suite na Riviera Maya, samo je nekoliko minuta udaljeno od Karipskog otočja. Krase ih bazeni i tuševi na otvorenom, u vrtu.  

11. Jumeirah Vittaveli, Maldivi

Ocean Villas su 'bastion luksuza' s 2000 kvadratnih metara, prozorima umjesto poda i verandama na moru. A bez obzira na moderni interijer, svjetlosti za ugođaj i interaktivni LCD, ono što je vani stvarno oduzima dah.  

Više o ovim egzotičnim destinacijama možete vidjeti na portalu architecturaldigest.com.

ŠTO SE DOGAĐA S KRALJEVSKOM OBITELJI? 'Meghan i Kate su velike glumice'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru