Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ideje za uređenje malih balkona - iskoristite prostor maksimalno

Ideje za uređenje malih balkona - iskoristite prostor maksimalno

Bez obzira imate li 4 kvadrata ili 20 kvadrata balkona, mogućnosti su beskrajne. Sve što je potrebno je malo kreativnosti i puno 'kopanja' po Instagramu kako bi vaš balkon bio predivno mjesto za odmor i uživanje

VIDEO

Ako ste jedan od rijetkih sretnika da imate balkon u svom stanu ili kući, čestitamo! Imate jedan od najtraženijih prostora koji dom može ponuditi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Šuma na neboderima

Pokretanje videa...

Kina VIDEO

Nažalost ovaj prostor može ostati neiskorišten - često jednostavno nije dovoljno velik da stane sav namještaj koji želite. Ali veličina vas ne bi trebala odvratiti od stvaranja prekrasnog balkona u kojem se može uživati ​​365 dana u godini.

Minimalno uređenje

Minimalizam nije za svakoga, ali ponekad je izreka 'manje je više' praktično rješenje problema. U uskom prostoru previše detalja može ispasti kao nered. Umjesto toga, pokušajte dodati jednu žarišnu točku, poput klupice, i jedan ili dva završna detalja usklađena bojom i materijalom s klupicom. 

Objesite ljuljačku

Postoji nešto jako cool u ljuljačkama na trijemu. Postoji mnogo balkonskih ljuljački koje su jednosjedne i mogu se objesiti vani, a savršene su za gniježđenje u manjim prostorima. Ako zbog najma ne smijete objesiti ljuljačku, umjesto nje možete isprobati i samostojeću stolicu, takozvano 'jaje'.

Napravite kutak za čitanje

Budimo iskreni: Vjerojatno je vrlo malo aktivnosti koje radite na svom malom balkonu. Možda ćete provesti nekoliko minuta vani ispijajući kavu ili uživajući u zalasku sunca, ali čitanje knjige klasična je aktivnost na balkonu. Dakle, zašto ne pretvorite svoje utočište u kutak za čitanje? Ovdje je ključ pronaći fotelju koja je dovoljno velika da se u njoj sklupčate, ali dovoljno mala da ne zauzme sav prostor. 

Iskoristite prostor na zidu

Kad je u pitanju bilo koji mali prostor, ljudi često zaboravljaju iskoristiti zidove. Dodajte police za biljke i lampe, objesite zidne letvice za dodatnu organizaciju i koristite svoje prozorske daske kao vlastite improvizirane police. Na taj način možete uživati ​​u svom prostoru bez osjećaja klaustrofobije.

Unesite zelenilo brojnim biljkama

Obložite prozorske klupice teglicama različitih veličina, prevucite bršljan preko visokih polica i objesite zelene ljiljanje, koje nije teško održavati. U trenu vaš će mali prostor izgledati luksuzno.

Izbacite namještaj

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Monika (@miss.kolczi)

Kad smo bili mali, ništa nije bilo tako čarobno kao naša vlastita mala utvrda napravljena od jastuka i deka. Par desetljeća kasnije isto vrijedi i za balkone. Da biste napravili svoju utvrdu za odrasle, bacite malo umjetnog travnjaka, dodajte mekanu deku otpornu na vremenske uvjete i završite sa svim jastucima koje možete pronaći.

Neka pogled govori sve

U slučajevima kada je kvadratura iznimno ograničena, možda neće biti izvedivo urediti balkon s više komada namještaja, pa ni onog najmanjeg. Tad je najbolje balkon ureditti sa osnovnim, a ljepotu bazirati na okolišu na koji balkon pruža pogled. Par stolaca i mali stolić bit će dovoljni za uživanje u zalasku sunca. 

Zamijenite dvosjed uskim krevetom ili ležaljkom  

Da biste dobili luksuzni ambijent nalik ekluzivnom odmaralištu, odlučite se za ležaj ili izduženu ležaljku (da, čak i ako zauzima sav prostor koji vaš balkon nudi). Uz to staite lampicu i uski stolić i uživajte na suncu, ili u večeri, kad god zaželite.

Pretvorite svoju ogradu u šank

Nema mjesta za stol? Bez brige. Izgradite vlastiti šank s malo šperploče. Samo dodajte nekoliko visokih stolaca i imat ćete mali prostor za uživanje u kavi dok čitate novine ili knjigu.

Igrajte se uzorcima

Uzorci su fenomenalan način da naglasite detalje na svojem balkonu. Ako imate mjesta za dodavanje samo nekoliko komada namještaja, pokušajte podići ostatak svog prostora raznim uzorcima kao što su šareni jastuci za stolce, cvjetni tepisi i prugaste dekice. U početku vam se može činiti malo previše, ali kada pronađete pravi omjer u toj igri uzoraka, sve će sjesti na svoje mjesto.

Uključite namještaj po mjeri

Male prostore može biti jako teško urediti, posebno kad je u pitanju pronalaženje pravog namještaja. Ako ste netko tko uživa u DIY projektima, pokušajte uzeti stvari u svoje ruke tako što ćete napraviti namještaj po mjeri koji odgovara vašem prostoru. Idealno rješenje je sklopivi namještaj, s obzirom da ga po potrebi možete skloniti i stvoriti više prostora kad vam zatreba. 

Osvijetlite balkon

Ako ste osoba koja obično koristi balkon nakon radnog vremena, rasvjeta je neophodna. Umjesto da se oslanjate na oštro svjetlo ili ugrađene svjetiljke, stvorite rasvjetu s mekim fokusom pomoću lampiona, svijeća (lažnih ili pravih) i žaruljicama. Ako nas pitate, to je savršen ambijent za večernje uživanje.

A ponekad se i sakrijte na njemu

Koliko god se htjeli provesti više vremena na balkonu kako biste se osunčali, važno je zaštititi svoju kožu, osobito tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Ako imate ogradu, iskoristite prostor da objesite zavjese, dodajte šator ili stavite suncobran. Bit će vam puno ugodnije tijekom ljetnih vrućina. 

Budite kreativni s bojama

Možda je lako osloniti se na neutralnu paletu boja za uređenje balkona, ali nemojte se bojati dodati  šarene detalje. Pokušajte odabrati male komade svijetlih i veselih boja. Rezultat je balkon koji ćete htjeti koristiti tijekom cijele godine.

DIY s drvenim paletama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ULLA (@rabobsen)

Drvene palete su najbolje čuvana tajna u DIY svijetu. Mogu se koristiti za izradu svega, od kreveta na platformi do stolova, pa čak i ljuljački. I idealne su za balkonske prostore. Složite ih kako biste stvorili jednostavnu DIY ležaljku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku