Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sanjate o domu kao iz časopisa? Uz ove savjete ostvarite snove

Sanjate o domu kao iz časopisa? Uz ove savjete ostvarite snove
18

Uvijek postoji nekoliko malih trikova koje, bez prevelikog ulaganja novca, možete isprobati kako biste dobili prostor koji će izgledati otmjeno, udobno i raskošno

VIDEO

Ako želite preurediti dom, uz malo muke i napora, a bez prevelikog ulaganja novca, kako bi izgledao elegantno baš po vašoj mjeri, možete to postići uz nekoliko praktičnih sitnih koraka. Zima nas tjera da provodimo više vremena u našem domu, stoga je važno da se u njemu osjećamo ugodno i opušteno. Igrajte se uzorcima, bojama, teksturama, spojite naizgled nespojive detalje, uzorke i materijale. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Iako jedna definicija za eleganciju ne postoji, jer za jedne ona predstavlja minimalizam, dok je drugi vide u starinskim prostorima punim antiknih detalja i glomaznog namještaja, ipak neki trikovi mogu biti zajednički svima. Detalji poput zrcala, lampi, vaza, tepiha, zavjesa, biljaka ne koštaju puno novca, a u trenu mogu promijeniti izgled i udobnost vašeg životnog prostora. 

Ogledala

Njihova uloga se najviše ističe kada je u pitanju povećanje prostora, ona su najzaslužnija za elegantan izgled svakog prostora u kojem se nalaze.

Ogledala možete izložiti u skoro svim prostorijama vašeg doma. Koristite ih u kupaonici, hodniku, dnevnoj i spavaćoj sobi.

Možete se poigrati i s njihovim veličinama pa na jedno mjesto stavite više manjih ogledala različitih oblika, kombinirajte ih s raznim zanimljivim policama.

Dizajn interijera: Odlični savjeti kako birati i postaviti tepih u prostor da izgleda savršeno
Dizajn interijera: Odlični savjeti kako birati i postaviti tepih u prostor da izgleda savršeno

Možete iskoristiti i oversized ogledala kako bi vizualno povećali izgled željenog prostora. Postavite ih na zid, prislonite na pod i vizualno produljite svaki kutak doma. Ogledala su prilagodljiva svakom stilu uređenja.

Njihov izgled, veličinu i način postavljanja prilagodite sebi, namjestite ih onako kako se vama najviše dopada. Profinjeno ogledalo izgleda skupocjeno i otmjeno bez obzira na njegovu stvarnu vrijednost, a prostor u trenu čini većim i elegantnijim. 

Vaze i detalji

Malene vaze, teglice, biljke, minijature, skulpture i detalji učinit će vaš dom potpuno novim mjestom za boravak. Ovakve sitnice možete pronaći skoro svugdje, od obične lokalne trgovine do buvljaka i specijaliziranih trgovina namještajem i predmetima za dom. Maleni dodatak uljepšat će svaku prostoriju u vašem domu, rasporedite ih po policama, stolićima, po podu i zidovima.

Skandinavski stil uređenja: Za moderan i vrlo ugodan dom
Skandinavski stil uređenja: Za moderan i vrlo ugodan dom

Velika otmjena vaza može učiniti čuda. Ubacite malo cvijeća u nju, postavite je samostalno na pod, ili izaberite više manjih na okupu.

Izaberite neobičnu skulpturu, ili nekoliko njih te ih rasporedite na mjesta za koja mislite da će privlačiti najviše pogleda. Detalji su nezamjenjiv dio svakog doma, i to ne samo oni praktični već i oni dekorativni, najviše su zaslužni za postizanje željenog dojma u kući.

Rasvjeta

Podne lampe danas su popularnije nego ikada prije. Raskošna rasvjeta unosi dašak topline u svaki dom. Igra svjetla dodaje dramatičnost svakom kutku u koji se postavi.

Elegantna stropna rasvjeta, kombinacija sve popularnijih industrijskih lampi, rasvjetni lanci i dodaci, daju dojam raskoši i ambijent podižu na jednu sasvim novu razinu.

Pet ideja kojima možete unijeti prekrasne cvjetne uzorke u dom
Pet ideja kojima možete unijeti prekrasne cvjetne uzorke u dom

Preporučuje se kombinacija raznih materijala i oblika rasvjetnih tijela. Indirektna rasvjeta također je odličan izbor kada želite unijeti malo atmosfere u prostor, takva svjetla će lijepo izgledati u kuhinji, uz rub plafona, ispod stepenica, iza ogledala, na raznim policama.

Zavjese

Velike, raskošne tkanine utječu na cjelokupan dojam, iako nisu uvijek mala investicija, zavjese čine čuda u vašem uređenju. One od baršuna, ili pak laganije i prozračnije, zavjese svakako predstavljaju svojevrstan oblik luksuza i otmjenosti pristajući uz svaki stil uređenja, ovisno o izboru materijala i načina postavljanja.

Ne morate ih imati na svim prozorima vašeg doma. Odaberite vlastitu kombinaciju boja, tekstura, uzoraka i materijala kako biste postigli željeni estetski dojam. Ako ih postavite dovoljno visoko možete postići iluziju velikih prozora i visokih stropova, dok primjerice nekoliko centimetara viška tkanine na podu odaje kraljevski dojam prostorije. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'