Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Idete na odmor, a nemate kamo s macom? Ostavite je u hotelu

Idete na odmor, a nemate kamo s macom? Ostavite je u hotelu

Sve je prilagođeno njihovu uživanju, a uz videonadzor vlasnik u svakom trenutku može vidjeti što maca radi. Imaju prilike uživati na jastučićima ispred improviziranog kamina

Već dugo razmišljam o tome da otvorim hotel za životinje i nedavno sam osjetila da je došlo vrijeme. U veljači sam dala otkaz, pronašla prostor, započela ga uređivati i Royal Cat hotel napokon otvara vrata, kaže nam Mirjana Sović.

Po struci je medicinska sestra, a godinama je radila kao voditeljica prodaje u tvrtkama koje se bave automobilima. U projekt se uključila i Rahela Cvitković, također nakon otkaza u bivšoj tvrtki. Zajedno su iskoristile poticaje HZZ-a za samozapošljavanje za otvaranje obrta, pronašle 120 kvadrata odgovarajućeg prostora u Dugom Selu i krenule.

Kako obje godinama volontiraju u udrugama koje pomažu i zbrinjavaju napuštene životinje s ulice, do sada su na privremenom smještaju imale mnogo maca i pasa. Imaju i veliku podršku supruga i prijatelja.

Ovo je čarobna juha koja topi kile, a svi si ju mogu priuštiti
Ovo je čarobna juha koja topi kile, a svi si ju mogu priuštiti

- Imamo 25 boksova u kojima mace mogu imati potpuni mir. Prije ulaska svake nove životinje boks se sterilizira. Svaki boks ima šator u koji se maca može sakriti, što je važno da bi se osjećale sigurnije. Svaka ima posebnu kutiju za pijesak te zdjelice za hranu i vodu, pa maca uopće ne mora dolaziti u dodir s drugim životinjama. Ako tako dogovorimo s vlasnikom ili procijenimo da su previše plahe, možemo ih puštati u šetnju same, dok su druge mace zatvorene - priča Mirjana.

Kako hodate? Četiri su načina, svaki otkriva kakvi ste zapravo
Kako hodate? Četiri su načina, svaki otkriva kakvi ste zapravo

Dodaje da mace mogu ležati na jastučićima ispred improviziranog kamina, iznad kojeg su police na koje mogu skakati do mile volje. Na zidove su montirane police i kreveti, izvrsni za penjanje i izležavanje. Na podu je tunel kroz koji se mogu provlačiti i sve je puno mekanih jastučića za lijeno uživanje.

Kako bi se mace osjećale doista kraljevski, u podlozi svira ugodna glazba koja smiruje, a na zidu je i veliki LCD televizor, na kojemu se 'vrti' prigodni program, poput snimke ribica koje plivaju u akvariju. Uz to, cijeli je kompleks pod videonadzorom pa će vlasnik koji ostavi macu na smještaju dobiti link na kojem bilo kad može pogledati što radi njegova maca.

Mace koje su na terapiji mogu biti tretirane prema preporuci veterinara, a u slučaju potrebe na raspolaganju su i hitne veterinarske intervencije. Ideja o tome da uđe u ovakav projekt rodila se zato što se Mirjana i sama puno puta našla u situaciji da je morala otputovati, a nije imala kome povjeriti brigu za mace.

- Smještaj do tri dana stoji 130 kuna po danu, s tim da druga i sve ostale mace istog vlasnika imaju 50 posto popusta. Smještaj u trajanju između 4 i 14 dana stoji 100 kuna po danu, također uz popust za više maca, dok se popust za dulji smještaj posebno dogovara - kaže Mirjana.