Lifestyle

Komentari 3

Idete na put? Pripremite zdrave zalogaje koji će dati energiju

Idete na put? Pripremite zdrave zalogaje koji će dati energiju

Kada birate što ćete ponijeti, proteini bi vam trebali biti na prvom mjestu. To će spriječiti da pojedete cijelu vreću čipsa ili nečeg drugog manje zdravog. Spakirajte jaja, proteinske pločice, voće...

Najbolja hrana za putovanje je obično ono što sami napravite i ponesete sa sobom. Iako to zahtijeva određeno vrijeme, štedi novac i osigurava da imate svježe i zdrave mogućnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Usredotočite se na proteine

Kada birate što ćete ponijeti, proteini bi vam trebali biti na prvom mjestu. To će spriječit da pojedete cijelu vreću čipsa ili nečeg drugog nezdravog. Postoji puno načina unosa dnevne doze važnog makronutrijenta.

Jaja

Savršen su međuobrok za putovanje koji možete spremiti u hladnjak. Obiluju proteinima i esencijalnim vitaminima i mineralima. Kuhana jaja najbolji su izbor za putovanja, a trajat će do tjedan dana ako se čuvaju u hladnjaku.

Proteinske pločice

Pakirane pločice mogu biti zaista jednostavan način unosa proteina, ali morate pažljivo odabrati i izbjegavati marke s više grama šećera nego proteina.

Svježe voće ili smoothie

Jabuke, banane ili naranče uvijek možete ponijeti, a ako želite nešto što ima iste zdravstvene beneficije kao svježe voće napravite ili kupite smoothie.

Orašasti plodovi

Miks orašastih plodova može biti izvrstan međuobrok za putovanja, ali izbjegavajte one koji su puni slatkih sastojaka i umjetnih aroma. Odaberite vrećice s najmanje 50 posto orašastih plodova, piše Real Simple. Putujete li s malom djecom, orašaste plodove je ipak bolje izbjeći kako se ne bi zagrcnuli u putu, a budući da sjede iza vas, ne možete odmah reagirati, pogotovo ako ste na autocesti. 

Najčitaniji članci