Lifestyle

Komentari 0

IKEA povlači dječji podbradnik: 'Postoji strah od gušenja djece'

IKEA povlači dječji podbradnik: 'Postoji strah od gušenja djece'

Iz tvrtke poručuju da su dobili obavijest da gumb na dječjem podbradniku MATVRÅ može otpasti, pa postoji opasnost da kod male djece dođe do gušenja

IKEA poziva kupce koji su kupili dječji podbradnik (opršnjak, bavarin ili slinček) MATVRÅ, u plavoj ili crvenoj boji, pakiranje od dva komada, da ga odmah prestanu koristiti i da im se obrate zbog zamjene ili potpunog povrata novca.

Ova je obavijest poslana jer sigurnost svojih proizvoda shvaćaju ozbiljno i svi su njihovi proizvodi ispitani i u skladu su s važećim normama i zakonskim zahtjevima. No usprkos tome, stoji u njihovom priopćenju, dobili su obavijest kako gumb na dječjem slinčeku MATVRÅ može otpasti, pa postoji opasnost da kod male djece dođe do gušenja.

- Uvidjeli smo da postoji rizik da gumb popusti ako dijete povuče podbradnik. Sigurnost kupaca glavni je prioritet tvrtke IKEA, zbog čega smo se odlučili povući dječji podbradnik - rekla je menadžerica iz IKEA of Sweden Emelie Knoester..

U priopćenju stoji i da je dječji podbradnik MATVRÅ moguće zamijeniti u bilo kojoj robnoj kući IKEA za zamjenski proizvod ili ga vratiti u zamjenu za puni plaćeni iznos, a dokaz o kupnji (račun) nije potreban. Za više informacija posjetite njihovu stranicu www.ikea.hr ili nazovite Službu za kupce na broj 01/445-5444.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci