Obavijesti

Lifestyle

Komentari 73

Ima 17 kg, a liječnik joj rekao: 'Možeš glumiti živog mrtvaca'

Ima 17 kg, a liječnik joj rekao: 'Možeš glumiti živog mrtvaca'
1

Ruskinja Kristina Karyagina već godinama boluje od anoreksije. S ciljem da joj pomogne, reality zvijezda Maria Kokhno pokrenula je kampanju za njezino izlječenje

VIDEO

Ženi koja boluje od anoreksije i teži svega 17 kilograma liječnik je predložio da ode glumiti u horor filmovima. Kristinu Karyaginu iz Rusije njezin je specijalist, dr. Yan Goland upozorio da je za nju jedini put izliječenja da se nauči smijati samoj sebi i svojem stanju. 

Teško bolesnu 26-godišnjakinju dr. Goland  je obavijestio da će zbog svojeg stanja, ako se ne bude liječila, umrijeti u roku od godine dana. Osim toga, pitao ju je li razmišljala o tome da u filmovima glumi živog leša. Naime, Goland smatra da promjena stava prema poremećaju može biti prvi korak na putu izlječenja pacijenta.

'Seksamo se pet puta dnevno, kad mu ne dam počne se tresti'
'Seksamo se pet puta dnevno, kad mu ne dam počne se tresti'

- Jeste li razmišljali o o tome da glumite u horor filmu? Možda u ulozi živog leša - pitao ju je dr. Goland, liječnik iz Nižnjeg Novgoroda koji je preuzeo Kristinino liječenje.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Težina prosječnog četverogodišnjaka

Kristina Karyagina koja živi u gradu Barnaulu, prestala je normalno jesti u srednjoj školi. Njezin režim prehrane godinama se sastojao od malih komadića jabuka i banana.

U međuvremenu, toliko je smršavjela da sada ima težinu prosječnog četverogodišnjeg djeteta.

Doji sina (5) i kupa se s njim: 'Radit ću to dok budem mogla'
Doji sina (5) i kupa se s njim: 'Radit ću to dok budem mogla'

Zdravlje joj je ozbiljno ugroženo - zabilježeni su slučajevi ljudi koji su imali više kila od Kristine, neki od njih težili su između 18 i 25 kilograma, a umrli su zbog teških oštećenja organa uzrokovanih anoreksijom.

Maria Kokhno, ruska reality TV zvijezda, koja je i sam bolovala od anoreksije, pokrenula je kampanju kako bi pomogla Kristini da ode na liječenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дорогие мои!!!! Мы закрываем сбор денег на лечение Кристины❗️❗️❗️ Собрали 110000₽, ОГРОМНАЯ БЛАГОДАРНОСТЬ всем, кто помог!!! Вы большие молодцы!!!🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Это первый огромный шаг на пути к выздоровлению Кристины!!! Более того, ещё одна хорошая новость!! Врач Я.Г. Голанд из Нижнего Новгорода объявил, что берётся лечить Кристину бесплатно!!! А деньги, которые собрали, будут потрачены на билеты на самолёт для неё и ее мамы, а также на проживание в гостинице рядом с клиникой, чтобы маме и Кристине было недалеко ходить каждый день на лечение. Я также приеду поддержать Кристину и обязательно буду держать вас в курсе того, как будет проходить все!!! Ещё раз спасибо вам всем за огромную радость и надежду, которую вы подарили Кристине в борьбе с анорексией!!!❤️❤️❤️

A post shared by ☆゚KO᙭ᕼO ᗰᗩᖇIᗩ ☆゚ (@marynova888) on

- Znam kako je to kad netko pred tebe stavi tanjur s hranom, a ti ne možeš jesti. Svjestan si da umireš, ali ipak ne možeš jesti - objasnila je reality zvijezda.

Humanitarnom kampanjom na Instagramu prikupila je 110.000 rubalja, odnosno oko 10.000 kuna i tim novcem platila Kristini i njezinoj majci putovanje u Nižnji Novgorod na liječenje, a dr. Goland pristao je besplatno liječiti Kristinu, piše Daily Mail.

No čini se da kontroverzni pristup dr. Golanda daje rezultate - Kristina je već drugog dana po prvi put u nekoliko mjeseci uspjela pojesti nešto što nije jabuka ili banana. 

- Prije nekoliko dana vidjela sam da moja kći jede heljdinu kašu. Nisam mogla vjerovati vlastititm očima. Prije toga, Kristina je jela samo male komadiće jabuke ili banane, vodu i sok - izjavila je Kristinina majka. 

Anoreksija je ozbiljan poremećaj jedenja u čijem je središtu iracionalni strah od debljanja koji s vremenom dovodi do potpunog gubitka apetita. Povezana je s psihičkim problemima i iskrivljenom slikom o sebi jer su osobe koje pate od anoreksije i u fazi teške pothranjenosti opterećene debljanjem i viškom kilograma. Ako se ne liječi, anoreksija dovodi do poremećaja u normalnom funkcioniranju organa, gubitka menstruacije kod žena i može završiti smrću oboljele osobe.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru