Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ima PTSP od trudnoće, bila je u bolnici čak četiri i pol mjeseca

Ima PTSP od trudnoće, bila je u bolnici čak četiri i pol mjeseca
1

Tijekom osam tjedana trudnoće mamu su morali hraniti na cjevčicu jer joj je stanje bilo toliko loše da nije više mogla samostalno jesti i jedva je dočekala termin poroda

VIDEO

Britanka Alison Hudson (44) imala je dijagnozu trudničke hiperemeze, stanja koje uzrokuje pretjerano povraćanje u trudnoći. Njoj je bilo toliko teško da nije uspjela zadržati u želucu ni nekoliko gutljaja vode, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Kate Middleton rađala uz 20 liječnika i primalja

Pokretanje videa...

01:15

Jedva je prebrodila to razdoblje, a sad želi podignuti svijest javnosti i upozoriti na postojanje te bolesti zbog koje je i Kate Middleton tijekom trudnoće bila u bolnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Hudson (@alisonghudson)

Alison je u bolnici proboravili četiri i pol mjeseca od osam mjeseci trudnoće, no na kraju je rodila zdravog dječačića Cadena..

- Mnogi ljudi odbacuju to stanje vjerujući da je riječ o običnoj jutarnjoj mučnini, no ova je bolest puno više od toga. Bila sam sretna što sam imala sjajne liječnike koji su se izvrsno brinuli o meni. Imala sam osjećaj da sam neuspješna majka čak i prije nego što se moje dijete rodilo - ispričala je Alison.

10 razloga zašto mjesečnica kasni, a sigurno nije trudnoća
10 razloga zašto mjesečnica kasni, a sigurno nije trudnoća

Ona i suprug Greg (43) otkrili su da očekuju bebu u rujnu 2014. godine. Žive u Londonu, a suprug je bio oduševljen budući da su dugo pokušavali zatrudnjeti.

- No do petog tjedna trudnoće bilo mi je loše. Radila sam i dalje dolazila na posao kao recepcionistica, ali do kraja šestog tjedna vratila sam se kući u toliko očajnom stanju da sam sljedećih 48 sati provela povraćajući. Ništa nisam mogla zadržati u želucu, čak ni vodu. Greg se zabrinuo i uvjerio me da odem liječniku - prisjetila se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Hudson (@alisonghudson)

No njezin ginekolog rekao joj je da je jutarnja mučnina uobičajena i propisao joj je tablete za ublažavanje simptoma.

- Dok sam stajala u ljekarni morala sam uz sebe držati vrećicu za povraćanje, a bilo mi je toliko loše da sam morala sjesti - nastavila je ona. Primijetila ju je medicinska sestra koja ju je pitala je li u redu, pretpostavljajući da čeka prijem u bolnicu.

Najmanji rizici: Idealno vrijeme između trudnoća za sve majke
Najmanji rizici: Idealno vrijeme između trudnoća za sve majke

- Kad sam rekla da čekam taksi da me odveze kući, otišla je razgovarati s liječnikom. Vratila se s porukom da hitno odem u bolnicu A&E na Kingstonu. Ondje su me pregledali i ustanovili da sam dehidrirala. Ostala sam ondje tri sata, a dali su mi dvije vrećice infuzije i injekciju protiv mučnine. Objasnili su mi kako bi simptomi trebali polako jenjavati do 14. tjedna trudnoće - kaže Alison.

Sljedećeg dana se otišla na posao vlakom, no do 11 sati joj je bilo toliko loše da su je poslali kući. Stanje se pogoršalo, pa su je ponovo primili u bolnicu. Ondje su joj dijagnosticirali trudničku hiperemezu. Stanje pogađa oko dva posto žena i može uzrokovati dehidraciju zbog povraćanja, a to je stanje opasno za majku i za dijete.

- Ultrazvuk je pokazao da se beba dobro razvija, a u bolnici sam se tijekom tjedan dana oporavila dovoljno da mogu nešto malo pojesti. Sljedećeg dana sam se opet vratila u bolnicu, i tako sam provodila po nekoliko dana u bolnici, oni bi me otpustili na kućnu njegu, a ja sam se opet vraćala - opisala je Alison.

Dali su joj snažnije lijekove i steroide, no ništa nije pomagalo. Liječnik se oko 21. tjedna trudnoće ozbiljno zabrinuo za njezino zdravlje, a u 21. tjednu trudnoće se vratila u bolnicu i tad su je morali hraniti cjevčicom.

- Redoviti pregledi su pokazali da se Caden dobro razvija, no osjećala sam strahovitu krivnju. Željela sam normalno jesti kako bih mu omogućila razvoj, ali jednostavno nisam mogla. Brinulo me hoće li biti dovoljno snažan. U tom smo mu periodu suprug i ja nadjenuli ime Caden što znači "mali borac". Od 63 kilograma pala je na 48 kilograma do 21. tjedna trudnoće. Do 29. tjedna uspjela je pojesti jedan manji obrok na dan i komad voća, pa su je opet poslali doma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Hudson (@alisonghudson)

Planirali su carski rez u terminu, no u 33. tjednu stanje joj je bilo gotovo kritično. Primili su je odmah u bolnicu,

- Dali su mi lijekove da mi snize krvni tlak, no dva dana poslije su odlučili da idem na inducirani porod - prisjetila se.

Bila je u 34. tjednu trudnoće kad su joj pokušali inducirati porod, no na kraju je ipak završila na carskom rezu. Caden se rodio zdrav i težio je 2,3 kilograma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Hudson (@alisonghudson)

- Rekli su mi neka se ne uplašim ako ne bude plakao. No kad su ga podignuli, on je vrištao. Bila je to najljepša buka koju sam čula u životu. Osim lagane žutice, bio je sasvim u redu. A ja sam gotovo odmah osjetila olakšanje. Nestala je mučnina. To je bio prvi put unazad sedam i pol mjeseci da sam uspjela popiti čašu vode i pojesti sendvič sa sirom. Bila sam presretna - kazala je.

Nakon nekoliko mjeseci stanje joj se posve normaliziralo. Caden je bio u dobi od devet mjeseci kad su joj dijagnosticirali postpartalnu tjeskobu i posttraumatični stresni sindrom - PTSP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Hudson (@alisonghudson)

- Bila sam na dnu. Sve što sam proživjela tijekom trudnoće odrazilo se na moje zdravlje i stalno sam se osjećala tjeskobno - ispričala je. Pomogli su joj članovi udruge Pregnancy Sickness Support, a sada i sama volontira za njih.

Mitovi o ljetnim trudnoćama: More ne šteti i bebi nije vruće
Mitovi o ljetnim trudnoćama: More ne šteti i bebi nije vruće

- Otkrila sam ovu udrugu na kraju trudnoće i uz mene je bio njihov volonter. Kad je Caden napunio dvije godine, osjećala sam se dovoljno snažno da i sama postanem volonterka. Volim to što mogu druge umiriti te ženama objasniti da iako imaju isto stanje i razumijem kako im je teško i kroz što prolaze, postoji svjetlo na kraju tunela - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara