Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

'Imam 34 godine i djevac sam': Otkrio je zašto izbjegava seks

'Imam 34 godine i djevac sam': Otkrio je zašto izbjegava seks

'Prije je djevac u dobi od 25 do 35 godina bio 'anomalija', nešto što se ne sreće često i smatralo bi ga se 'neprilagođenim', no s današnjim dečkima to nije slučaj'

VIDEO

Studija Next Stepa iz 2018. godine kaže da je u Velikoj Britaniji jedan od osam 26-godišnjaka još uvijek djevac: a neki seksolozi procjenjuju kako je vjerojatnije da je čak jedan od šest.

U prethodnim je generacijama ta brojka bila puno manja - jedan na njih 20 - a istraživanje Sveučilišta u Chicagu tvrdi da se od 2008. godine do danas broj djevaca u tim godinama utrostručio.

POGLEDAJTE VIDEO Blagodati vođenja ljubavi na um i tijelo:

Pokretanje videa...

00:35

Prema mišljenju autorice, kolumnistice i seks stručnjakinje Tracey Cox nekoliko je faktora pogodovalo tom porastu. Prvi je taj što su društvene mreže i razne 'dating aplikacije' seks učinili pre dostupnim, zbog čega se mladi dečki više nego ikad opterećuju sa svojim izgledom (odnosno veličinom) i performansama.

Pritisak dodatno povećava i online porno industrija.

Osim toga, kaže Coy, mnogi mladi ljudi svijet doživljavaju kao sumorno mjesto s neizvjesnom budućnosti, manjka im samopouzdanja a ne manjka depresije i anksioznosti. I treće, nitko im ne podiže libido i ne potiče na to da vudu s nekim intimni. 

- Prije je djevac u dobi od 25 do 35 godina bio 'anomalija', nešto što se ne sreće često - kaže Cox, i smatralo bi ga se 'neprilagođenim' ili 'geekom', no s današnjim dečkima to nije slučaj.

Ona je razgovarala s dva tipa koji su izgubili djevičanstvo kasnije nego se to očekuje, evo što kažu:

'Traumatizirala me mamina afera'

Bio sam djevac do kasnih 20-ih iako sam vrlo društven i nelošeg izgleda. Odrastao sam u kući u kojoj su dominirale žene, s mamom i dvije sestre. Mama je imala aferu koja je trajala nekoliko godina, što sam saznao kad mi je bilo 15 godina.

5 razloga zbog kojih trebate biti zahvalni što imate stariju sestru
5 razloga zbog kojih trebate biti zahvalni što imate stariju sestru

Afera je završila ali je na kraju ipak ostavila mog oca i mislim da sam zbog toga osjećao nesigurnost sa ženama. Moja mama nije loša osoba ali je jako oca povrijedila i oduvijek mislim da se to može dogoditi i meni.

Njena se afera odvijala otprilike u vrijeme kad su moji prijatelji izgubili nevinost i danas shvaćam da je to bio razlog zašto ja nisam. Jednostavno me seks tad nije zanimao a nisam pojma imao zašto.

Kako je vrijeme prolazilo a ja nisam imao cure, postalo je jasno da mama misli da sam gej. Potaknula je i neke nespretne i razgovore o tome kako nije važno koji me spol privlači, ona će me svejedno voljeti i slično.

To mi nije bilo ugodno i osjećao sam se kao nekakav otpadnik.

S 14 godina sam imao jednu djevojku:dirao sam joj grudi i radio s njom sve što tinejdžeri rade ali nije bilo seksa. Onda se dogodila ta mamina afera i ja sam se povukao, godinama nisam ni masturbirao.

Nisam ni razmišljao o tome previše, nije mi bilo drago što sam djevac naravno, ali me to nije definiralo. Nekako sam vjerovao da će se seks dogoditi kad sretnem pravu osobu, tako je i bilo.

Počeo sam raditi u jednoj marketinškoj tvrtki a ona mi je bila kolegica. Meni je bilo 27, njoj 23 godine. Nakon što smo se nekoliko tjedana viđali, bio sam dovoljno siguran u sebe i u nju da joj kažem da sam djevac.

Bila je prilično iznenađena, ali ne na neki negativan način. Prvi je seks bio očekivano kratak - u roku od nekoliko sekundi sam bio gotov - ali smo se samo poljubili i nasmijali.

I dalje se borim s nepovjerenjem prema ženama ali kasni gubitak djevičanstva nije jako utjecao na moj seksualni život kasnije, dapače mislim da je sve jako dobro na tom području! .

Držeći se za ruke zajedno umrli nakon 53 godine bračnog života
Držeći se za ruke zajedno umrli nakon 53 godine bračnog života

Djevac iz religioznih razloga

Imam 34 godine i musliman sam. U mojoj se obitelji o seksu ne priča - ako se i dogodi, toga se treba sramiti i skrivati.

Ja sam prilično religiozan i seks je za mene velika stvar.

Većina klinaca iz škole izgubila je djevičanstvo na nekoj zabavi uz piće. Vjerojatno sam mogao i ja tako ali nisam htio.

Po svemu drugom sam, osim po tome što sam djevac i što ne pijem, poput svojih vršnjaka.

Pick the best of friends. Four men shout and rejoice meeting. Fr

Mislim da alkohol ima velik utjecaj na to što sam još nevin: kako ne pijem, ni ženama nije ugodno piti i napiti se preda mnom, a čini mi se da do seksa uglavnom dođe u tim pijanim trenutcima.

Nitko od mojih prijatelja ne zna da sam djevac, oni misle da samo ne pričam o seksu zbog svojih roditelja, da ne polude ako cura nije Muslimanka. Zato otvoreno o tome pričaju ispred mene i ljubomoran sam na njihova iskustva. Htio bih znati kakav je oralni seks i kakav je osjećaj biti u nekom. Kakav je osjećaj spavati goli s nekim.

Otvoren sam za vezu i seks i sa ne muslimankom ali ću vjerojatnije na kraju izgubiti djevičanstvo s muslimankom jer će se druge djevojke zgražati što sam još djevac. 

 Želim imati zdrav, istraživački seksualni život, kakav imaju moji prijatelji i bojim se da ako završim s jako religioznom curom ona neće biti otvorena za sve što želim u seksu probati., Ne želim seks bez osjećaja kakav imaju moji roditelji.

Znači li ovo da s njima nešto nije u redu?

Ne. Vrlo se lako dogodi da netko 'predugo' bude djevac. Ponekad osoba tako svjesno odluči, iz vjerskih ili moralnih razloga. Ili se jednostavno prvi seks ne dogodi kad i drugima.  

Znači li to da im seks neće biti dobar?

Ne. Neke žene uživaju u tome da budu prve koje su muškarca upoznale sa seksualnim užicima. Djevci obraćaju pažnju i slušaju. Oni partnera traže da ih nauči stvari i s vremenom i uz strpljenje mogu postati savršeni ljubavnici, baš kao i svi ostali koji su sve to prošli ranije upoznali.

Žene su otkrile koja veličina 'muškog ponosa' im je idealna
Žene su otkrile koja veličina 'muškog ponosa' im je idealna

Djevojke, ako upoznate dečka koji je djevac...

Vjerujte svojim instinktima ali zapamtite da će on vjerojatno biti osjetljiv na to i sve što vi učinite imat će ogroman utjecaj i značenje. Budite nježne i imajte razumijevanja, poručila je Cox u u Daily Mailu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje