Obavijesti

Lifestyle

Komentari 98

'Imam 40 godina i nikad nisam imala dečka, nevidljiva sam...'

'Imam 40 godina i nikad nisam imala dečka, nevidljiva sam...'
5

'Teško je priznati drugima da nikada niste imali dečka ili uspjeli privući partnera, u godinama kada je većini to uspjelo, nekoliko puta, čak i ako trenutno nisu u braku ili partnerskoj vezi...'

VIDEO

Čini se da je ona jedna od onih koji ne završe 'zauvijek sretni u ljubavi'. Ova 40-godišnja žena nikad nije imala dečka i odlučila je anonimno podijeliti svoju priču. Ne zna najbolje objasniti ni kako joj se to dogodilo. 

Činila je sve normalne stvari koje druge žene rade tijekom života. Išla je u diskoteke, družila se s prijateljima, posjećivala barove, svakodnevno je radila i komunicirala s mnogim dečkima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prvi poljubac 01:09

I dok se čini da ovaj normalan pristup upoznavanju drugih funkcionira kod svih drugih koje je ikada poznavala - kod nje jednostavno nije. Prije mnogo godina pomirila se s činjenicom da se ne okreću za njom, da nikada neće biti ta djevojka, ona koja će zapeti nekom za oko i oduzimati dah kad ušeta u prostoriju.

5 brutalnih istina o dugoročnim vezama: Odustajanje od snova, dosada, dijeljenje baš svega...
5 brutalnih istina o dugoročnim vezama: Odustajanje od snova, dosada, dijeljenje baš svega...

Osjećala se kao prosječna žena, fina, normalna djevojka, djevojka koju isprva zapravo i ne primijetite, djevojka koja živi ili radi pored vas...

No, ostala je nevidljiva, ona duhovita djevojka među svojim tradicionalno zgodnijim prijateljima.

Noćni izlazak za noćnim izlaskom, njezine prijateljice bi razgovarale i privlačile dečke, a nju bi ignorirali. Sva njezina nastojanja da flertuje ili komunicira s dečkima bila su odbijena. Bilo je kao da je jednostavno nije bilo. Kao da nije postojala kao seksualno biće.

Ostala je djevica do 27. godine, do jednog pijanog susreta za jednu noć. Otišla je na prvi pravi spoj tek kasnije te godine. Od početka spoja bilo je jasno da ona nije baš ono čega se on sjeća iz noćnog kluba prošlog puta.

Bila je toliko bespomoćno neiskusna u izlascima u to vrijeme, smiješeći se i gledajući oko sebe.

Nažalost, sve joj je bilo teže uspostaviti odnos sa svojim vršnjacima u tom pogledu. Radi s mnogo žena sličnih godina, no ona je jedini 'samac' među njima. Većina njih već ima djecu, neke su trudne...

Nikada ne spominje svoj privatni život na poslu, ta tema joj je previše neugodna.

Teško je priznati drugima da nikada niste imali dečka ili uspjeli privući partnera, u godinama kada je većini to uspjelo, nekoliko puta, čak i ako trenutno nisu u braku ili partnerskoj vezi.

Drugima se može činiti kao 'zatvorena knjiga', budući da se uobičajeni uredski razgovori između žena, djece i partnera jednostavno ne odnose na nju, pa se nikad ne pridružuje s vlastitim pričama.

Nemam baš nekih priča o sadašnjim ili prošlim vezama, nema anegdota koje su drugima svakodnevne. Te male stvari koje se slučajnim promatračima čine tako običnima ili možda čak dosadnima, njoj su potpuno strane.

Mnogi koji su dugo sami često se naježe kada ih pitaju viđaju li se s nekim, što ih tjera da iznova potvrđuju svoj status samca, uvijek iznova...

Ali postoji još nešto gore od toga - kada prestanu pitati. Kad poznanici, kolege s posla ili oni rođaci koje vidite samo jednom godišnje pitaju sve o poslu, hobijima ili odmoru, a izbjegavaju vas pitati o dečkima. I to u 40-ima. Do srednjih, kasnih tridesetih još je gajila neku nadu. Nadala se da će pronaći 'njega', zaljubiti se... A možda čak i imati djecu.

5 dobrih razloga zašto je dobro biti samac u novogodišnjoj noći
5 dobrih razloga zašto je dobro biti samac u novogodišnjoj noći

Ali šanse da se to dogodi sada su za nju vrlo, vrlo male. Nikada nije uspostavila romantičnu vezu s muškarcem, nikada nije upoznala nekoga za koga je znala da je voli, koga je ona voljela i uz koga se osjećala sigurno. Nikoga koga bi stvarno mogla zamisliti kao oca svoje djece. Nikada nije ni doručkovala s nekim.

Onih nekoliko muškaraca koji su spavali s njom nisu imali tendenciju ostati dovoljno dugo da nauče njezino prezime.

Sve što je mogla je i napravila.

Još uvijek ništa, osim nekoliko veza za jednu noć... Otišla je na nekoliko online spojeva, samo jedan ju je želio ponovno vidjeti. I to samo zbog seksa.

Činjenica je da ne nađe svatko nekoga, bez obzira na dobre osobine koje posjeduje. Ima onih koji nikada ne nađu nekoga s kim bi podijelili svoj život, unatoč svim naporima - istim onim naporima koji dovode do toga da njezini prijatelji i vršnjaci upoznaju nekoliko partnera i imaju zdrave, ili ne baš zdrave, odnose za odrasle.

Iako je svjesna da ima dobrih strana kada ste samac, i ona ih zaista ima. Nemate kome odgovarati, vikendima možete raditi što god želite, i nikada ne morate dijeliti daljinski upravljač ili imati posla s teškom rodinom. Ali iza nje je 20-ak godina odrasle dobi potpune neovisnosti, cijelo vrijeme. I sada samo jednom, želi znati kako je to ne biti sam.

Želja joj je samo jednom moći posjetiti roditelje ili prijatelje i reći im da se viđa s nekim, kao i imati s kime podijeliti te godišnje prekretnice, rođendane, Božić, Novu godinu, Valentinovo. Želi znati kako je otići s nekim na vikend ili na odmor. Upoznati nečije roditelje ili prijatelje. Osjetiti nečiju ruku ili da joj netko skuha čaj kad je bolesna. Želi skuhati nekome večeru, imati ljubavni, ispunjeni, smisleni seks.

Ali ne vjeruje da će se to sada dogoditi. I počinje se miriti s time. Ne događa se svima. Nije jedina osoba na svijetu koja je vječno sama, iako se ponekad tako čini.  

Pomiriti se s tim da nikada neće pronaći ljubav postalo joj je lakše u posljednjih nekoliko godina. Mora se nositi s tim, jer koja je alternativa - život pun gorčine...

Pita se kamo će je njezina samoća odvesti tijekom sljedeće godine, dok duboko udiše i korača naprijed s osjećajem prihvaćenosti, jer ponekad stvari koje prolaze pored vas mogu vas odvesti stazama kojima inače ne biste išli, piše YourTango.

5 znakova da je muškarac zapravo 'mamina maza' i sve će u vašoj vezi biti kako ona kaže
5 znakova da je muškarac zapravo 'mamina maza' i sve će u vašoj vezi biti kako ona kaže
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru