Lifestyle

Komentari 31

Imate 'propuh prozore'? Riješite problem jednostavno i jeftino

Imate 'propuh prozore'? Riješite problem jednostavno i jeftino

Jedno od najjednostavnijih rješenja je brtvljenje prozora i vrata. To je jeftina metoda koja daje dobre rezultate, a ne morate imati majstorskog iskustva da biste to napravili sami

Naravno, bilo bi najbolje promijeniti stolariju ukoliko je postojeća stara i dotrajala, posebno ako je drvena, a drvo se već pomalo raspada. No to nije jeftino pa su ljudi često prisiljeni posezati za improvizacijom kako bi im u domu bilo toplije.

POGLEDAJTE VIDEO Kako dom učiniti toplijim:

Jedno od najjednostavnijih rješenja je brtvljenje prozora i vrata. To je jeftina metoda koja daje dobre rezultate, a ne morate imati majstorskog iskustva da biste to napravili sami.

Radi se o posebnoj gumenoj traci koja se postavi oko prozora i vrata te tako zaustavlja ulazak hladnog zraka kroz proreze. Takva traka dužine od 6 metara stoji oko 17 kuna. Ako želite malo efikasniju, tada kupite silikonsku čijih devet metara stoji oko 60 kuna.

Ukoliko ste lanjske zime zabrtvili prozore i vrata, sad provjerite ima li kakvih oštećenja. Naime, brtva se s vremenom ošteti i zna imati male pukotine kroz koje ulazi hladan zrak. Manja oštećenja možete zakrpati s malo ljepila, dok bi kod većih trebali zamijeniti komad brtve novom.

Ukoliko vam je to sad prekomplicirano, stavite pod prozore i vrata graničnike koji obično izgledaju kao zmija od platna i fizički sprječavaju prodiranje zraka - ali, samo na dnu prozora i vrata. Takve 'zmije' se mogu kupiti u trgovinama, no poslužit će i stare dekice.

Najčitaniji članci