Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ime određuje profesionalni put djeteta i njegovu uspješnost

Ime određuje profesionalni put djeteta i njegovu uspješnost
1

Djeca koja nose ime krivog lingvističkog izraza nisu omiljena među učiteljima, dok su djevojčice ženstvenih imena uspješnije na humanističkom području, tvrdi studija

VIDEO

Za svakog roditelja njegovo je dijete jedinstveno, a većina ih to želi i pokazati neobičnim te prepoznatljivim imenom. Velik broj njih ime za još nerođeno dijete pretražuje preko interneta, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Northwestern u New York. Promatrajući utjecaj imena na djetetov život otkrili su da mališani koji nose ime krivog lingvističkog izraza, npr. Alekzandr umjesto Alexander ili Aleksandr, nisu omiljena među učiteljima u školi. Oni rijetko u njima prepoznaju darovite učenike, upućuju ih na prilagođene programe učenja, a ti učenici postižu najslabije rezultate na testovima, potvrđuje istraživanje.

Imena određuju i karijeru. Djevojčice ženstvenih imena kao Anastasia, uspješnije su na humanističkom području, dok su one s androgenim imenima kao npr. Jordan bolje na prirodoslovnom području, objasnio je autor studije David Figlio. 

- Ime koje nadjenete djetetu može ostaviti trajne posljedice, zato prije dobro razmislite - ističe autor studije profesor David Figlio. 

Prema njihovim saznanjima, većina roditelja želi jedinstveno i prepoznatljivo ime za dijete, potom slijede oni koji daju neobična imena, ali ne toliko da bi izazvala izrugivanja. Tek mali broj njih želi uobičajeno ime.

Odabir imena

Gotovo 50 posto roditelja ime za svoje dijete traži u popularnoj kulturi, ali svaki peti izbjegava imena poznatih i slavnih, otkriva studija BabyCenter.com koja je sastavila popis najpopularnijih imena za 2011. godinu. Ove godine za dječake je bilo najpopularnije ime Aiden, a za djevojčice Sophia. Roditelji i izmišljaju imena ili ih biraju iz rječnika samo da njihovo dijete bude jedinstveno. 

- Roditelji žele da njihovo dijete bude prepoznatljivo, ali to je teško s obzirom na broj djece koje se rađaju svaki dan. Popis objavljujemo upravo zato da roditelji znaju što drugi roditelji rade - ističe glavna urednica Linda Murray. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu