Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ines Preindl: Neustrašiva sam i ne bojim se izazova u životu

Ines Preindl: Neustrašiva sam i ne bojim se izazova u životu
4

Novinarka i TV voditeljica Ines Preindl otvoreno govori obitelji, karijeri i životu te zašto obožava putovanja i koliko joj je važno sinu Viti usaditi prave vrijednosti

VIDEO

Oduvijek me privlačila scena. Iako nisam sanjala o voditeljskom poslu, sudbina nas vodi i otvara mogućnosti koje moramo sami prepoznati i odlučiti želimo li to isprobati ili ne. A ja se izazova ne bojim, otkriva novinarka i voditeljica Ines Preindl (37), koja u televizijskim vodama pliva već gotovo 18 godina. Unatoč tomu što se približava okrugloj brojci, godine joj ne mogu ama baš ništa jer i dalje izgleda poput vječne djevojčice. Kao da je još “jučer” plesala u najpopularnijem dance bendu na ovim prostorim E.T.-ju.

- Otkad znam za sebe, plešem. S Vannom i dečkima provela sam četiri godine. Tad mi je to bilo ispunjenje svih mojih snova. Iako je bio rat, moj mladi život je imao smisla, imala sam se čemu radovati i ne misliti na ružne stvari - prisjeća se Ines, koju je splet situacija i poznanstva 1991. doveo do audicije za prateću plesnu skupinu benda čije su hitove svi obožavali. S njima je proputovala Hrvatsku, Sloveniju i Njemačku. Svaki vikend bili su na putu.

- Nakon nekog vremena više i ne znaš gdje ste bili, sve ti se pomiješa... Ponekad, kad razmišljam o tim vremenima, žalim što nemam više fotografija, uspomene blijede, a nekad imam osjećaj da je to bila neka druga djevojka, a ne ja - govori. Zajedno su funkcionirali kao tim, nitko nije radio razliku među njima te, priznaje, kako joj je najdraža koreografija na “Drugo ime ljubavi”. Iako joj i danas srce poskoči kad čuje “Tek je 12 sati”.

- Mislim da nisam jedina. Ta pjesma je obilježila jedno glazbeno razdoblje u nas - kaže kroz smijeh i dodaje: 

- Vanni je bilo 20 godina kad sam je upoznala. Oduvijek je bila posebna. Bila je najveća zvijezda, a ja sam mogla biti uz nju i učiti od nje u tim osjetljivim, tinejdžerskim godinama. Njih uspjeh nije zaludio, uvijek su bili isti, a ta je lekcija jako važna u ovome medijskom svijetu - ističe. Ipak, nakon nekoliko plesnih godina, poželjela je nešto više, nešto novo…

- Pozvali su me na audiciju za voditeljicu ‘Info depoa’, unutar kultne emisije ‘Hit depo’, i imala sam čast da su me odabrali. To je bilo 1995. Kad je to bilo (smijeh). Nisam imala iskustva, učila sam od nule i bilo je teško jer odmah su me bacili u vatru. Nije bilo proba pa sam učila na pogreškama koje su svi mogli vidjeti - govori. Nakon toga zaredale su se druge glazbene emisije poput “Hit HTV-a”, “Glazbene televizije” i vođenje prvog reality showa HTV-a “Coca-Cola Music Stars”.

- Stvarno sam uživala radeći taj projekt koji je iznjedrio brojna glazbena i plesačka imena koja i danas gledamo na TV-u i u kazalištima - kaže. No 2006. godine odlučila je glazbu zamijeniti drugom velikom ljubavlju - modom.

- Sjela sam sama sa sobom i shvatila da glazba nije jedino što me zanima. Već sam radila kao novinarka modne priloge za ‘Briljanteen’, ali htjela sam se obraćati i starijoj publici te predstavljati domaći dizajn koji me fascinira. Volim lijepe stvari, volim razgovarati s kreativnim ljudima koji imaju što pokazati. Bilo mi je sve jasno - govori Ines. 

U “Dobro jutro, Hrvatska” prihvatili su njezinu ideju, ali su htjeli da to budu razgovori uživo u studiju. Tako je nastala rubrika “Ines i moda” u kojoj se predstavilo 300-tinjak hrvatskih dizajnera iz svih područja. Nažalost, više je ne možemo pratiti na malim ekranima. 

- Ove sezone emisija je doživjela veliku promjenu u čijem konceptu više nije bilo mjesta za mene i modu s tolikom minutažom. Bilo mi je teško nakon 18 godina pokupiti stvari i otići. Nitko od mojih kolega nije to doživio kao zbogom, ali ja jesam. HTV me odgojio, naučio i pustio. Valjda tako mora biti - priznaje Ines. No ne boji se budućnosti jer, kaže, ima i volje i iskustva te je prejaka da bi je nešto pokolebalo.

- To je takav posao, danas jesi, sutra nisi. Vidim se u zabavnom programu, politika me ne privlači - kaže. Ipak, njezin centar svijeta već pet godina zauzima sin Vito, koji joj je potpuno promijenio život.

- Bolja sam osoba otkad je on dio mog života. Ništa ne promijeni život kao dijete. Brak i nije velika promjena ako je veza stabilna, ali zato bebica od tri kilograma napravi totalni zaokret u životu. Svi prioriteti se mijenjaju, nema više starih rituala - govori i ističe da se stvaraju novi rituali, i to bolji. 

Nije se bojala majčinstva koliko odgovornosti za jedan život, a je li stroga ili popustljiva mama, otkriva:

- Kako kad. Pokušavam biti pravedna i dosljedna u svim odlukama i obećanjima. To je važno za razvoj jednoga malog čovjeka. Kao brižnoj majci najvažnije joj je usaditi mu prave vrijednosti: da bude uporan, da ne odustaje, da razvije empatiju i da ne bude povodljiv.

- Trenutačno je svakog roditelja strah za svoje dijete zbog ovoga ludog svijeta u kojem živimo. Sve su vrijednosti izvrnute, a pogrešne osobe su uzori. No trudit ću se uz svog Vitu biti stalno. To ne jamči uspjeh, ali neću odustati - ističe. U svemu ima potporu supruga Krešimira u kojeg se zaljubila na prvi pogled i s kojim je već 11 godina. A koja je tajna njihove sreće, kaže:

- Osim što se odlično nadopunjujemo, dani su nam puni smijeha. Volim to što svaki pokušaj svađe kod nas završi smijehom. To je ključno za našu vezu. I, naravno, njegovo strpljenje. 

Uz živahna sina priznaje da je u sjajnoj formi, a na starenje samo odmahuje rukom .

- Više se bojim svoje lijenosti nego starenja - govori i dodaje da je svakog ljeta ulovi panika zbog izgleda pa počne s visinskim pripremama za skidanje u badić.

- Svaki put dobijem istu lekciju realnosti. Treba misliti cijelu godinu na sebe, a ne jedanput na godinu - govori i dodaje kako je zbog preotkačena imidža jednom ostala bez angažmana.

- Gordana Kovač me uvijek šišala prema svjetskim trendovima. Nekad znam reći da smo bile i ispred trenda jer nisam uvijek bila shvaćena. Jednom sam trebala voditi važnu manifestaciju na HTV-u, no nisu me htjeli zbog ‘preludog’ izgleda - prisjeća se. 

Osim po zanimljivim frizurama, Ines svi znaju i po osebujnome modnom stilu u kojem nema mjesta za dosadne copy-paste kombinacije, a njezino je jedino pravilo da je šareno, odvažno i kreativno.

- Moda je za mene veselje. Zato i uživam u revijama dizajnera koji se usude biti drukčiji. Uživam u igranju s uzorcima, pa i pod cijenu pogreške - kaže. Priznaje da više nije slaba na odjeću kao prije.

- Cijenim sve naše dizajnere jer stvaraju u nemogućim uvjetima. U ormaru imam one koji se uklapaju u moj stil poput Zorana Aragovića, Krie designea, torbi Mure Pehnec... - govori, a upravo je sa Zoranom veže 13-godišnje prijateljstvo. 

- Imali smo fatalan susret u butiku gdje se prodavala njegova odjeća. Otad smo nerazdvojni - dodaje. Njegova je muza i vjerna ambasadorica brenda Bite My Style, a u njegove se kreacije zaljubila zbog - Londona.

- Jako volim taj grad. Zoranov mi dizajn odiše londonskim ulicama i njegovom otkačenom stranom. Možda je to ta tajna veza - smije se Ines, koja nema dizajnerskih ambicija, ali zato ima milijun vizija za druge. Iako je modno samouvjerena, ističe kako je da joj je najvažnije stajati čvrsto na zemlji. 

- Najvažnija mi je iskrenost. Ponekad me to skupo košta jer mnogi moju nenametljivost pogrešno protumače pa to pokušaju iskoristiti kao moju slabost. No ne volim glumatanja niti lažni sjaj - zaključuje.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja