Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Instant milijunaši: Dobili novac, no život im nije bio ništa bolji

Instant milijunaši: Dobili novac, no život im nije bio ništa bolji
1

Svi smo barem jednom sanjali o dobitku na lutriji i kako bismo potrošili novac, ali vrlo malo ljudi zapravo vidi da se taj san nekome pretvori u stvarnost

Može biti da bi ekstremno bogatstvo moglo riješiti niz neposrednih problema poput otplate hipoteke i kredita, ali moglo bi predstavljati i puno novih problema. Stara izreka da vam novac ne može kupiti sreću, može biti istinita u ovim slučajevima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Autorica Adele Parks napisala je knjigu 'Samo moja sreća' koja je mračna priča o paru koji je dobio na lutriji i krajnostima u koje idu njihovi ljubomorni prijatelji kako bi osigurali dio tih dobitaka. Osim toga, Adele je intervjuirala, upoznala i istraživala brojne ljude koji su postali instant milijunaši dobitkom na lutriji.

Neki su tvrdili da su nevjerojatno sretni, drugi da nisu, a neki su komentirali kako je to uništilo njihove živote.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele Parks (@adele_parks)

Čini se da prilagođavanje novopronađenom bogatstvu ovisi o tome koliko je novca osvojeno i kakva je kome osobnost i dob. 

Iako neke tvrtke nude opsežne savjete za usmjeravanje dobitnika na lutriji kroz njihovu iznenadnu promjenu bogatstva, neki nastave drastično loše rukovati situacijom da pretvore san u živu noćnu moru.

To je sve do pojedinca

Adele je ispričala priču o jednom paru koji su dobili na lutriji te su u roku od tjedan dana od dobitka na lutriji, napustili posao, kupili kabriolet Audija i imali su raskošan odmor u luksuznom hotelu u Dubaiju.

Nastavili su nadograđivati ​​svoj dom, uživati ​​u kupovini i odmarati se na raskošnijim odmorima. Zar ne bismo to svi htjeli? Međutim, život im je počeo izmicati kontroli dok su se novci trošili na maksimum. Novac je ubrzo ponestao i brak im je pukao. Njihova imovina morala se rasprodati da bi se pokrili dugovi i na kraju se par razveo. 

Jedna sedamnaestogodišnjakinja svoju pobjedu objavila je na Facebooku, uz obavezne emojije koji su dio života svakog tinejdžera. Osvojila je milijun funti, što je očito ogroman iznos za nekoga tako mladog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele Parks (@adele_parks)

Što je ona napravila? Kupila je psa Chihuahua i torbicu Louis Vuitton. 'Ponekad poželim da to nikada nisam ni osvojila', rekla je djevojčica. 

Ekstremna ljubomora prijatelja i obitelji nažalost je često posljedica velike briljantne sreće. Čak i ako se novac malo podijeli, dobitnici su rekli da su se primatelji žalili da nisu dobili dovoljno ili bi se osjećali ogorčeno.

To je dovelo do opakih svađa između obitelji, čak i obitelji koje su tvrdile kako se nikada prije nisu svađale.

Jedna se pobjednica počastila 'novim grudima' jer je njezine 'uništilo dojenje'. Svoje dvije sestre počastila je istim. Ipak se vratila i na sveučilište, jer joj je dobitak omogućio obrazovanje.

Jedna od Adelinih osobnih favorita bila je žena koja dolazi iz Adelinog rodnog grada. Ona kaže, 'Pobjeda na lutriji omogućila mi je da se prepustim svojoj strasti prema Robbieju Williamsu, ali nikada nisam izračunala koliko me koštalo vidjeti ga oko 40 puta na koncertu, u Barceloni, Vegasu, Berlinu i Belgiji.'

Adele kaže kako nikoga ne sudi, ali kako u takvim situacijama treba biti iznimno oprezan i ne zaboraviti tko ste i odakle dolazite, jer sreća kako brzo dođe, može brzo i otići, piše Daily Mail.