Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Instant pomlađivanje: Zategni lice ili smanji nos bez operacije

Instant pomlađivanje: Zategni lice ili smanji nos bez operacije
1

Trikovi znalaca: Vježba s kažiprstima podiže spuštene kapke, igranje "žabice" pomoći će podići i učvrstiti kožu lica, a svijetli puder skriva i opuštenu kožu vrata

VIDEO

Pravilnom depilacijom obrva može se ublažiti umoran izgled očiju. Umjesto blafaroplastike gornjih i donjih vjeđa, koja može stajati oko 10.000 kuna, posjetite lokalni kozmetički salon gdje će vam korigirati obrve tako da se podigne luk obrva i otvori područje oko očiju kao što to čini Megan Fox, savjetuje vizažistica Susmita Patel. 

- Savjet je da se prepustite profesionalcu koji će u jedan ili dva posjeta odrediti idealan oblik obrva za vaše lice, nakon čega to možete slijediti i sami kod kuće - kaže Shavata Singh, kozmetičarka specijalizirana za oblikovanje obrva. 

- Ključ je u tome da pratite luk čela i pronađete vašu prirodnu liniju obrva pa polako čupate dlačice jednu po jednu. Tada možete definirati obrve olovkom, malo svjetlijom od prirodne. Druga je mogućnost da prođete s malo svijetlog pudera i tako osvijetlite kosti lica oko obrva - pojašnjava. To će pomoći da oči izgledaju veće i čvršće. Ujedno posvjetljivanjem obrva za nijansu ili dvije u odnosu na kosu smanjit će se vidljivost podočnjaka ispod očiju i izgledat ćete mlađe, i to za od 30 do 70 kn. No ne posvjetljujte ih kod kuće sami da ne bi bilo neugodnih iznenađenja, neka to radije napravi stručnjak. 

Kremom za područje oko očiju na bazi hamamelisa, kamilice i drugih biljaka koje djeluju protuupalno možete smanjiti natečenost kapaka, a dodate li tome kremasti korektor za podočnjake u nijansi žute ili breskve, i to za nijansu svjetliji nego što je lice, efekt će biti odličan. 

Svjetlucanje povećava usne 

Izaberite olovku za usne nijansu tamniju od sjajila pa njome iscrtajte usne, izvan linije usana. Nanesite sjajilo i malo pomiješajte olovku kako linija ne bi bila preoštra. 

- Sjajilo reflektira svjetlo i čini da usne izgledaju punije dok ih ruž čini teškima - kaže Patel.

Mladoliki pogled 

Lijep pogled bit će svježiji uokvirite li ga istaknutim trepavicama. Prva i najjeftinija mogućnost je da ih uvijete uz pomoć uvijača, no za dodatni efekt upotrijebite maskaru. Ako možete, naručite se za ugradnju ekstenzija na trepavicama u kozmetičkom salonu, što traje  od četiri do šest tjedana.  

Instant pomlađivanje

  • Opuštene obraze i kožu lica istaknite bronzerom ili puderom koji je nijansu, dvije tamniji u odnosu na vaš ten. Povucite dijagonalno ravnu liniju ispod svake jagodične kosti, pri čemu treba voditi računa da se linija “poveže” s ostatkom šminke. Za kraj samo dotaknite obraze s malo rumenila. 
  • Kremasti puderi i rumenila smanjit će nastanak sitnih bora jer sadrže više vlage. Osim toga prah se uvlači u bore i ističe ih. 
  • Stavite kažiprste bočno. Pogledajte prema gore i što je više moguće podignite gornje kapke. Nakon 30 sekundi zatvorite oči nakratko pa ponovite nekoliko puta. To će pomoći da se smanje udubine ispod očiju te podignu kapci i donji dio vašeg lica.
  • Sok od ananasa zamrznite u posudi za led, prođite kockicom leda preko čiste kože, ostavite 3-5 min pa isperite. Enzimi ananasa povećat će elastičnost i hidratizirati kožu te obaviti piling, kaže kozmetičarka Una Brennan.
  • Napuhnite obraze najviše što možete i lagano dodirujte obraze dlanovima dok se zrak ne ispuše - dva, tri puta na dan. Ako osjetite da vas bole mišići, znači da je vježba “žabice” uspjela. 

Malo bronzera i sitne mane  brzo nestaju

Tamni ruževi često istaknu nesavršenosti umjesto da odvuku pozornost daleko od njih. Tamna mat sjajila također će postarati usne. Za mekši izgled odaberite svjetlije sjajilo, najbolje svjetlucavo. Svijetle usne izgledaju mladenački i “stišat” će sve sitne mane poput borica oko usana te ih povećati. Svjetliji puder na cijelom licu istaknut će cijelu površinu, a tamnije nijanse ili bronzer ispod čeljusti stvorit će privid sjene, što će učiniti da podbradak i opuštena koža izgledaju manje. Pazite da obje strane budu ujednačene i da se ne vidi rub linije bronzera. Malo bronzera možete nanijeti i sa strane po cijelom vratu. Njegujte kremama koje zatežu i podižu kožu. Nabavite aparatić koji električnim impulsima zateže mišiće, pa masirajte mišiće lica. 

Učinak će biti još bolji ako na lice stavite antiage serum. Alternativa je da nekoliko puta na godinu odete na elektrostimulaciju u salon. Klinička istraživanja pokazuju da mišići nakon 12 tjedana ojačaju za 18,6 posto.

Oblikujte lice potezom kista 

Majstor make-upa Daniel Sandler savjetuje: “Lagano zamahnite kistom i prahom nešto tamnijim od boje kože duž linije čeljusti pa izjednačite ten. Četkicom za sjenilo prijeđite istim puderom sa strane kapaka kako biste istaknuli oči”. 

Tijekom noći koža bolje iskoristi kreme

Upotrebljavajte kvalitetnu kremu protiv bora te je navečer prije spavanja nanesite u malo debljem sloju na čelo ili oko očiju, odnosno na linije oko usana. Dok spavate, mišići na čelu, oko usana i očiju su opušteni, pa će upiti kremu. To će pomoći da se koža obnovi i da se s vremenom bore smanje.

Kesten za jastučiće

Podbuhle jastučiće ispod očiju smanjit će odgovarajuće kreme za područje oko očiju koje sadrže kesten, kamilicu ili druge biljke koje smanjuju upalu i natečenost.

Preoblikovanje lica

Korištenjem tamnije nijanse u odnosu na prirodnu boju kože možete preoblikovati nos, kaže Patel. Nanesite malo svjetlijeg pudera po sredini nosa, od očiju do vrha. Zatim nanesite bronzer ili tamniji puder u ravnoj liniji sa strane, od očiju do vrha. Pazite da uskladite obje strane i da se boje prelijevaju.  

Maske pomlade lice već do navečer 

Maska za učvršćivanje pomladit će vas za nekoliko godina prije večernjeg izlaska ili važnoga poslovnog sastanka. I u svakodnevnoj njezi koristite kreme koje zatežu kožu te one koje potiču proizvodnju kolagena. Povremeno stavite na lice masku od bjelanjka i malo limunova soka. 

Masaža za lice

Vizažistica Antonia Burrell preporučuje i redovitu masažu pri čišćenju lica - nanesite ulje za čišćenje na lice pa masirajte od središta brade malim kružnim pokretima. Laganim pokretima ravnajte linije i bore te završite na čelu. Masaža će povećati prokrljvljenost lica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'