Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Interijer: Skladni uzorci i boje pozivaju na opuštanje u domu

Interijer: Skladni uzorci i boje pozivaju na opuštanje u domu
1

Usklađivanjem detalja ili materijala, primjerice fotelje, jastučića i zavjesa cvjetnog uzorka u sobu ćete unijeti ravnotežu i mirnoću te je učiniti oazom za uživanje

VIDEO

 Ako vam se interijer dnevne sobe čini monotonim, poigrajte se detaljima. Nekoliko ukrasnih jastuka živih boja ili neobičnih materijala “razigrat” će atmosferu prostorije te jednobojnoj i “ozbiljnoj” sofi podariti osobnost. Već i mali “makeover” pretvorit će boravak u prostor gdje ćete ponovno s užitkom boraviti, ističu dizajneri interijera. Dodatak detalja izražajnih boja poput žute i ružičaste u sobu će unijeti dašak pustolovine, baš kao i isprepletanje različitih materijala i tekstura, tvrde stručnjaci. Različitost, ističu, prostoriji daje dubinu, a vašemu boravku ondje čar i zadovoljstvo.

Razbijanje “monotonije”

Prostoriju neutralnih boja i jednostavnih linija brzo će (i jeftino) oživjeti buket cvijeća toplih ili jarkih boja. Smjestite li ga u podjednako “živahnu” vazu, primjerice ljubičastu ili narančastu, soba će dobiti svježiju i puno zanimljiviju dimenziju.

Kako bi se skučen prostor doimao prostranijim, umjesto onih u boji, rabite prozirne staklene ili plastične ukrasne stoliće za kavu i novine, savjetuju stručnjaci. Ako su vam dosadili sterilni, bijeli zidovi, jedan oličite u omiljenu boju. Da biste pritom istaknuli “bogate” boje, poput toplih ljubičastih ili čokoladnosmeđih, detalje u tim bojama smjestite ispred bijele podloge, savjetuju dizajneri interijera.

U oazi za uživanje čaj i keksi poslužuju se na knjiškom stolu

Ozbiljnost jednobojne sobe brzopotezno ćete razbiti i unikatnim - “knjiškim” stolićem. Na pod pokraj kauča ili fotelje jednostavno piramidalno poslažite najdraže knjige, od najveće do onih manjih i tanjih, pa na njih odložite poslužavnik s keksima i čajem. 

Također, usklađivanjem detalja ili materijala, primjerice fotelje, jastučića i zavjesa cvjetnog uzorka, u sobu ćete unijeti ravnotežu i mirnoću te je učiniti oazom za uživanje i opuštanje. 

S obzirom na to da je tapeciranje kauča teži udarac na budžet, šareni jastučići poradit će na udobnosti, a zanimljivi stalci za sobno cvijeće svaki će vas put odvesti na neku daleku mediteransku terasu uz more.

Postavljanjem zrcala nasuprot izvoru svjetlosti prostorija će se doimati svjetlijom i većom. A ako tabure ili pleteni kovčeg prenamijenite u stolić, prostoriji ćete dati osobni pečat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'